Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

391321_16_9_large_249.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
17. nov 2019 KL.14:00
Mandag morgen kommer Demant med kvartalsmeddelelse. Her vil analytikerne forsøge at afkode, hvordan et stort hackerangreb i september har påvirket koncernen ind i oktober og november

Hastigt på vej ind i uge 46 er regnskabssæsonen for C25-selskabernes tredje kvartal så småt ved at gå på hæld.

Som en af de sidste i rækken er der mandag morgen nyt fra høreapparatgiganten Demant, der i starten af september tiltrak sig stor opmærksomhed, da koncernen blev ramt af et større hackerangreb.

Angrebet lagde Demants systemer ned og kommer til at koste 550-650 mio. kr. på driften i 2019 – medregnet en forsikringsdækning på 100 mio. kr.

Har sænket forventninger

Det betyder, at Demant nu forventer et driftsresultat på mellem 2 og 2,3 mia. kr. mod en forventning på 2,65-2,85 mia. kr. forud for hackerangrebet.

Fordi selskabet allerede har været ude og nedjustere sine forventninger, regner aktieanalytiker i Jyske Bank Janne Vincent Kjær ikke med de store overraskelser, når Demant kommer med status for årets første ni måneder.

“Det, der bliver interessant at høre noget om, er effekterne af hackerangrebet ind i oktober og november. Demant har allerede flaget, at de har mistet noget salgsmomentum, da de ikke har kunnet køre på fuld styrke på de kommercielle aktiviteter. Så det bliver lidt spændende at høre, hvad de har set den seneste måned,” siger Janne Vincent Kjær og fortsætter:

”Der er ingen tal i deres kvartalsmeddelelse, men markedet vil forsøge at lytte efter kommentarer, som kan give en indikation af væksten gående ind i 2020.”

Så sent som onsdag skrev branchemediet Medwatch, at også konkurrenten WS Audiology for nyligt har haft lagt sine it-systemer ned i halvandet døgn efter et hackerangreb i slutningen af oktober.

“Rækken af cyberangreb hos bl.a. Demant og WS Audiology understreger behovet for at investere i it-infrastruktur. Angrebene kan ramme dem ret hårdt og være ekstremt dyre. Det understreger behovet for at øge investeringer i it-infrastruktur, hvilket kan ramme omkostningssiden,” siger Janne Vincent Kjær.