Tre BMW'er blev direktørs løsning på grænseproblem for 20 medarbejdere

317399_16_9_large_276.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
06. jan 2016 KL. 9:52

En times ekstra rejsetid hjem fra Danmark mandag efter fyraften fik 20 svenske medarbejdere i Østerbrovirksomheden Ageras til at tale om opsigelser, hvis ikke problemet blev løst.

Ageras formidler tilbud på bl.a. revisions- og advokatydelser og har 2000 samarbejdspartnere i Sverige, så adm. direktør Rico Andersen var på forhånd gået i tænkeboks i forhold til at løse eventuelle problemer med grænsekontrol og rejsetider. Resultatet blev tre nye BMW'er og en landechef, der må agere chauffør.

"Jeg lavede en aftale om at lease tre nye biler, som kan køre over sundet hver dag. Så vi ikke bliver hæmmet af den ekstra time. Der er ikke grænsekontrol, hvis man kører over broen," siger Rico Andersen.

Og årsagen til at det lige blev BMW'er er klar: signalværdi.

"Hvis man kommer i en spritny BMW, bliver man ikke vinket ind til siden, og vi har simpelthen ikke tid til at skulle holde i kø. Den eneste, det går ud over, er mig som arbejdsgiver," siger han.

En årlig omkostning på en halv mio. kr.

Rico Andersen og virksomhedens svenske landechef har begge taget turen over broen. For at få fragtet alle virksomhedens 20 medarbejdere hjem, er den danske landechef udnævnt som chauffør i en fjerde bil.

"En vores dyreste mand bliver nødt til at agere chauffør. Samtidig leaser vi tre biler. Vi håber ikke, det er vedvarende, for med etableringsomkostninger og månedlige udgifter i benzin vil jeg skyde på, at det kommer til at koste os en halv mio. kr. eller mere om året," siger han.

En anden mulighed er at rykke den svenske afdeling til Sverige, men det vil koste arbejdspladser i Danmark og danske skattekroner.

Køreturen over broen virker smertefri indtil videre, men hvis flere pendlere springer fra tog til bil, kan det også skabe problemer på vejene.

"Det er næste frygt. Folk begynder at tænke kreativt, når de taber penge," siger Rico Andersen.