Træskofirma opkøber konkurrent

295277_16_9_large_46.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. dec 2014 KL.13:39
Træskoproducenten Sanita Footwear fra Herning udvider sine aktiviteter inden for segmentet med arbejds- og sikkerhedssko. Firmaet har netop købt virksomheden Green Comforts aktiviteter på området.

”Sikkerhedssegmentet vokser over hele Europa og i USA, og Green Comfort er meget langt i den udvikling. Så vi får simpelthen tilført en produktpalette, som vi ikke har i dag,” siger Jesper Klein-Petersen, adm. direktør og hovedaktionær i Sanita.

Sanita har siden 1907 produceret træsko og leverer i dag sko til flere forskellige industrier. Blandt andet landbruget, fødevareindustrien samt sundhedssektoren.

Ud af en samlet omsætning for træskofirmaet på cirka. 150 mio. kr. udgør Sanita Work Wear i dag cirka 45 mio. kr. Det håber direktøren nu med sit køb af Green Comforts aktiviteter inden for sikkerhedssko at kunne fordoble.

”Vi forventer, at vi over en treårig periode kan vækste området til over 100 mio. kr.,” siger Jesper Klein-Petersen.

Flere års underskud

Han de seneste år stået i spidsen for en turnaround i virksomheden efter flere år med usikkerhed, minusresultater, frasalg og fyringer. Det var hovedsageligt forårsaget af en kamp med en tidligere amerikansk kunde, der i 2007 opsagde samarbejdet og startede sin egen produktion af de danske clogs.

Jesper Klein-Petersen kom ind som medejer i 2009 og blev hovedaktionær i 2012. Siden da har firmaet været igennem en restrukturering og i 2013 kom der igen sorte tal på bundlinjen med et resultat før skat på cirka 2 mio. kr. og et driftsresultat på over 6 mio. kr.

Kan ikke begge dele

Green Comfort, der har hovedsæde i Randers, skal efter frasalget fokusere mere på kerneforretningen med udvikling og produktion af high-tech comfort fodtøj til private og professionelle.

”Vi kan ikke det hele, så har vi valgt at have fokus på vores comfort-afdeling og komme internationalt ud med den,” siger Jesper Stærmose, adm. direktør og ejer i Green Comfort.

Han bliver med handlen også aktionær i Sanita Footwear.

Gode ting er dyre

Green Comfort har indtil nu solgt sine sikkerhedssko på det Skandinaviske marked. Den nye ejer forventer at kunne brede produkterne ud i Europa.

”Vores primære marked for Green Comfort bliver Tyskland, Belgien, Holland, Luxembourg og USA,” siger adm. direktør Jesper Klein-Petersen.

Firmaet har i forvejen distribution og salgsselskaber på markederne samt to fabrikker i Polen.

Ingen af parterne ønsker at kommentere på handlens pris.

”Det har været dyrt, men sådan er det med gode ting,” siger Sanita-direktøren.