Top-medlem i Domino's erkender: Historier om dårlig hygiejne har "fjernet forretningsgrundlaget"

377769_16_9_large_305.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
03. mar 2019 KL.12:25
Pizzakæden Domino's i Danmark har indgivet en konkursbegæring.

Det bekræfter Hans Barslund, bestyrelsesmedlem i den danske del af kæden, nu, efter det i går kom frem, at pizzakædens restauranter var lukket.

Samtidig får man, når man ringer til restauranterne, at vide, at selskabet er gået konkurs.

"Forretningen kan ikke bære, og det har vi har meldt ud til dem, det vedrører direkte. Medarbejdere, kreditorer og udlejere af lejemål. Mere har jeg ikke at sige til dig," siger Hans Barslund, der er tidligere finansdirektør i BoConcept, til Børsen.

Dårlig hygiejne

Domino's Pizza kom i efteråret 2018 under heftig beskydning, da TV 2-programmet Operation X afslørede massive problemer med hygiejnen i flere af den danske kædes restauranter.

I programmet blev det bl.a. fortalt, hvordan ansatte i restauranterne fuskede med datomærkninger og forsynede kød og andet pizzafyld med nye datomærker, efter det var blevet for gammelt.

Og de historier har været med til at give kæden dødsstødet, erkender Hans Barslund. "Det er jo det, der i sidste ende har fjernet forretningsgrundlaget. Men jeg har ikke mere at sige," siger Hans Barslund.

Jesper Buch i ejerkredsen

Efter hygiejneskandalen skiftede flere af restauranterne cvr-nummer.

Det er formelt set et ejerskifte, og på den måde kunne de slippe for at hænge de grimme smileyrapporter op i vinduerne. Men det var altså ikke nok.

Domino's Pizza kom til Danmark i 1997 og havde indtil i går 24 restauranter fordelt over det meste af landet. Pizza-kæden har gennemgået store forandringer de senere år.

I 2011 trådte den svenske investor Gustave Geisendorf ind og købte selskabet, og to år senere skød Just Eat-millionæren Jesper Buch også penge i og rykkede samtidig ind i bestyrelseslokalet. Af cvr-registret ser det dog ikke ud til, at Jesper Buch længere er i ejerkredsen, og Børsen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra serieiværksætteren.

Børsen har ligeledes forsøgt at få en kommentar til konkursbegæringen fra adm. direktør Carsten Kjems Falk uden held.

Han kunne sidste år fremvise et regnskab for 2016/17, der var positivt på flere fronter. Omsætningen steg markant til 91 mio. kr., mens driftsindtjeningen steg til 12 mio. kr.