Tidligere Zealand-chef ude af amerikansk biotekselskab efter private køb med firmakort

362669_16_9_large_313.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
11. maj 2018 KL.16:12
 David Horn Solomon, der var topchef for biotekselskabet Zealand Pharma, og førte selskabet på børsen i 2010 har forladt det amerikanske biotekselskab Akari Therapeutics med øjeblikkelig virkning.

Afskeden kommer efter, at en intern undersøgelse har vist, at han har brugt firmaets kreditkort til personlige betalinger. Det skriver selskabet i en meddelelse til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

”Dr. Horn Solomons afsked følger resultatet af en undersøgelse, der er foretaget med hjælp fra et uafhængigt advokatfirma, der afslørede, at Dr. Horn Solomon har foretaget personlige køb på firmaets kreditkort, hvilket er et brud på firmaets politik,” skriver firmaet i meddelelsen.

David Solomon forlod selskabet 8. maj, og i samme moment udnævnte bestyrelsen selskabets driftschef (COO) Clive Richardson som fungerende topchef imens bestyrelsen leder efter en ny topchef for biotekselskabet.

David Solomon erkender, at hans omgang med firmakortet ikke har fulgt reglerne, men han mener ikke, han har foretaget nogen handlinger til skade for biotekselskabet.

"Jeg har brugt firmaets kreditkort til personlige indkøb, og det alene er et brud mod firmaets politik, men der er tale om uvæsentlige beløb, og jeg tog intet, så der er ikke tale om ureglementeret adfærd fra min side," siger David Solomon, der ikke ønsker at kommentere sin exit ud over dette.

Efter at David Solomon forlod Zealand Pharma i 2014, var han topchef i norske Bionor i en periode, og herefter forsøgte han at stable finansiering til en nordisk investeringsfond med fokus på life science sammen, dog uden held, inden han i september 2017 tog stillingen som topchef i Akari Therapeutics.