Tidligere Vestas-ansat satser på e-sport: Får hjælp af Mette Lykke

345316_16_9_large_45.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. maj 2017 KL.15:31
Sport gennem computerspil, f.eks. Counter Strike, hvor vinderen er den, der slår flest terrorister ihjel eller først indtager fjendens base, er et relativt nyt fænomen.

Nu vil danske Gamescorekeeper træde ind på e-sports-scenen.

Felix Klastrup er hjernen bag virksomheden Gamescorekeeper. Konceptet er, at Gamescorekeeper kan trække data ud af computerspil til formidling af e-sportsresultater.

"Det er en slags liveservice, som man ser det fra rigtig sport. Der er flere og flere medier, sportshjemmesider og sportskanaler, der er begyndt at formidle e-sportsresultater, fordi det har fået en bredere interesse end tidligere," siger Felix Klastrup.

3 mio. kr. i investeringer

Gamescorekeeper blev etableret i 2014, da Felix Klastrup stadig arbejdede i Vestas som projektleder. På lidt over to år, er virksomheden vokset, og nu har den fået 3 mio. kr. fra en række investorer.

Pengene skal bruges til at ansætte nye medarbejdere, så produktet kan lanceres hurtigt.

"Primært skal beløbet gå til yderligere ansættelser og lønninger til nye og eksisterende medarbejdere, fordi vi skal udvikle vores software hurtigere. Så helt konkret skal denne investering bruges til at føre vores første produkt på markedet," lyder det fra Felix Klastrup.

Opsigtsvækkende navne i advisory boardet

Bl.a. Endomondo-medstifter og nuværende topchef i madspilds-appen Too Good To Go, Mette Lykke, og medstifter af Trustpilot, Anders Tjørnelund, sidder i virksomhedens advisory board, som Felix Klastrup bruger flittigt.

"Vi har flere med, som har startet virksomheder i it-branchen, og det, som vi bruger advisory boardet til, er at få råd om, hvordan man gør det her. Det er alt fra ansættelseskontrakter til, hvordan man får finansiering. Vi har nogle faste møder, og en løbende korrespondance på mail, hvor jeg kan stille spørgsmål," siger Felix Klastrup.

Stor international aftale under opsejling

Iværksætteren fortæller, at betting-industrien er ved at få øjnene op for betting på e-sport. Virksomheden tæt på at underskrive en aftale med en international betting-virksomhed. Navnet på virksomheden kan Felix Klastrup dog ikke afsløre endnu, da han er omfattet af en fortrolighedserklæring (en såkaldt NDA).

"Jeg kan ikke fortælle, hvem det er, før aftalen mellem os er underskrevet. Det er en af verdens største odds- og dataleverandører. Vi har demonstreret vores software for virksomheden og måder, det kan spille sammen med dens systemer, så når kundeaftalen er i hus, skal det gerne køre for os," siger Felix Klestrup.