Tidligere McKinsey-konsulent: "Heldigvis tog det mig kun 15 måneder at gå ned med stress, så jeg kunne komme videre med mit liv"

382351_16_9_large_692.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2019 KL.10:00
Martin Bjergegaards karriere startede som en drøm med job i det store globale konsulenthus McKinsey & Co.

Men drømmejobbet blev kortvarigt. Efter 15 måneder kæmpede han sig søvnløs igennem nætterne. Den kolde, profitjagende kultur gjorde ondt i sjælen. Nu har han succes med meditativ ledelse baseret på kærlighed, taknemmelighed og bæredygtighed.

“Heldigvis tog det mig kun 15 måneder at nå en stresstilstand, så jeg kunne komme videre i mit liv,” fortæller Martin Bjergegaard, der er 43 år.

I dag er han serieiværksætter, har startet 25 virksomheder i regi af iværksætterfabrikken Rainmaking, forfatter og for tiden genindsat som adm. direktør for Frokost.dk, som er ved at skifte navn til Able.dk, og som han selv var med til at stifte sammen med madkongen Claus Meyer i 2006.

Martin Bjergegaard er gået fra at være bestyrelsesformand for frokostvirksomheden til at være adm. direktør for at omstille virksomheden til bæredygtig produktion af de tre mio. måltider, som Able.dk med 700 ansatte og 50 køkkener kreerer om året. Derfor navneskiftet.

Han har for længst gjort op med det traditionelle fokus på profitmaksimering i virksomhederne og idéen om, at arbejde skal være hårdt og slidsomt.

Med årene er han blevet stadig stærkere i troen på sine egne værdier, der har rødder i buddhismen og i Søren Kierkegaards filosofi.

Senest er han begyndt at meditere hver fredag sammen med de medarbejdere i Able.dk, der har lyst til at starte dagen med indre ro, overblik og fællesskab.

“Jeg vil have mere menneskelighed ind i ledelsen. Det er fredagsmeditationen en manifestation af. Vi vil lave en fantastisk virksomhed med fantastiske mennesker og have det fantastisk sammen i et fælles projekt,” siger han og uddyber:

“Det er en kontrast til de mange virksomheder, hvor man konkurrerer afdeling mod afdeling eller sågar individ mod individ. Så bliver det potentiale, der er omkring et fælles projekt, ikke frigivet. Mange mennesker oplever ikke fællesskabet på arbejdspladsen.”

Om de værdier, han bygger sit og liv og sine virksomheder på, siger han:

"Jeg starter med at tage ansvar for mig selv og mine værdier, kærlighed, fællesskab, at vi styrker hinanden hver dag i stedet for det modsatte. Stress og irritation giver ikke nogen mening. Vi skal ikke tage ting for givet, men dyrke taknemmeligheden, men ikke som floskler eller idealer, man ikke kan udleve i virkeligheden.”

Herudover er hans grundfilosofi altid at være en del af løsningen, og ikke en del af problemet. Hans fokus på visdom har givet ham en helt anden platform at stå på som leder, fortæller han.

“Jeg sætter ikke profitmaksimering over  min mission og mine værdier. Kærlighed og taknemmelighed er ikke henvist til tanker i min fritid. Det står øverst på min agenda. Alle store tænkere som Mandela og Martin Luther King har gjort sådan. Vi har jo alle det samme potentiale, hvis vi udløser det.”

Til Martin Bjergegaards værdisæt skal finansiel bæredygtighed lægges til. Virksomheder skal hænge sammen økonomisk, ellers bliver det en kort fornøjelse at drive virksomhed, forklarer han.

Hvad gør du, når der ryger røde, ubehagelige tal ind i din indbakke?

“Jeg studerer dem, men de må ikke forstyrre min bevidsthedstilstand, så jeg går i frygt, bliver irriteret eller får lyst til at skælde ud. Det gør sjældent godt i teamet, men smitter som en virus. Jeg har som iværksætter lært at se kriser og problemer som en gave, fordi det i reglen fører til nytænkning, nye gode idéer, nye måder at gøre tingene på.”

Martin Bjergegaard er heller ikke en leder, der ikke tør skille sig af med en medarbejder. Det har han prøvet adskillige gange, også da han vendte tilbage som direktør for Able.dk, som han ville sætte en ny retning for.

“Hvis en medarbejder er fuld af negative tanker, forsøger jeg først og fremmest at hjælpe vedkommende ved at være til rådighed 24/7. Men er der ingen åbenhed, giver det mening at gå hver sin vej.”

“Det var da heller ikke alle medarbejdere i Able.dk, der var med på min vej, da jeg kom tilbage som direktør for virksomheden og satte en ny dagsorden i form af bæredygtighed, som kunderne faktisk efterspurgte med krav om økologi, mindre madspild, plantebaseret kost og nye emballageløsninger.”

“Her var virksomheden to skridt bag ved kunderne, selv om den tjente penge. Jeg synes, man skal være to skridt foran kunderne,” slår han fast.

Med sin filosofiske indgang til ledelse, har Martin Bjergegaard som iværksætter skabt store succeser først og fremmest ved at etablere virksomhedsfabrikken Rainmaking, der har stiftet 25 startups på 11 år ud fra princippet om at kombinere det, de helt store virksomheder kan, og som han nåede at få indsigt i McKinsey-tiden, med den drivkraft og ånd, der kendetegner iværksætterkulturen.

Martin Bjergegaard stiftede Rainmaking sammen med nye partnere, som købte Claus Meyer ud af det tidligere Frokost.dk for at gøre den til en del af Rainmakings porteføljevirksomheder af startups.

De største succeser i porteføljen er bl.a. tandlægekæden Godt Smil og kæden for øjenoperationer Godt Syn, som begge er solgt med god fortjeneste, der gjorde det muligt for Rainmaking at overleve finanskrisen, hvor investorerne vendte alt iværksætteri ryggen. Rainmaking har nu udviklet sig til at rådgive store etablerede virksomheder som Danske Bank, Tryg og Rambøll om innovation.

stho@borsen.dk