Tidligere Mærsk-formand træder tilbage som formand for Henning Larsen

392177_16_9_large_831.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
02. dec 2019 KL.14:28
Når handlen mellem Henning Larsen Architects og Rambøll Gruppen er gennemført træder tegnestuens bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, tilbage.

Det bekræfter Henning Larsen Architects adm. direktør, Mette Kynne Frandsen:  

"Når transaktionen er på plads, stopper Michael Pram Rasmusen som formand," oplyser hun i en mail. 

Michael Pram Rasmussen tiltrådte som formand for Henning Larsen Architects den 1. februar 2016, mens han stadig bestred den vel nok største formandspost i dansk erhvervsliv for bordenden i bestyrelsen for A.P. Møller - Mærsk.

Mærsk og Henning Larsen uvenner 

Michael Pram Rasmussen er kendt for at have haft et tæt forhold til den nu afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller, og derfor blev der også hævet et øjenbryn eller to, da han blev formand for Henning Larsen Architects.

Stifteren af tegnestuen, arkitekten Henning Larsen, og Mærsk Mc-Kinney Møller blev således uvenner under opførelsen af Operaen i København.

Henning Larsens tegnestue blev hyret til at tegne Operaen, som Mærsk Mc-Kinney Møller finansierede, og den garvede arkitekt mente kort og kort, at Hr. Møller ville bestemme for meget og ødelagde den arkitektoniske idé med Operaen, der står som et af de mest spektakulære byggerier i nyere tid i Danmark.

Michael Pram Rasmussen stoppede i Mærsk i 2017 efter næsten 15 års virke som formand i bestyrelseslokalet på Esplanaden. 

Har sagt farvel til topposter 

Pram Rasmussen, der nu er 64 år, har i løbet af sin karriere bestredet en lang række topposter i dansk erhvervsliv. Han var i en længere årrække adm. direktør for Topdanmark, som han siden blev bestyrelsesformand for, men i løbet af de seneste år har han sagt farvel til flere store poster.

Sidste år stoppede han som formand for Coloplast, mens han i 2015 sagde farvel til den samme position i Topdanmark.

Handlen mellem Henning Larsen Architects og Rambøll Gruppen bliver en realitet den 2. januar 2020, oplyser parterne.