Tidligere adm. direktør i IC Group og Royal Copenhagen bliver topchef i amerikansk detailkæde

370958_16_9_large_673.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
23. okt 2018 KL.13:27
I sommer tog Mads Ryder flyet til Philadelphia. Ikke fordi en ferie kaldte, men fordi kapitalfonden Clarion havde inviteret ham.

En invitation, der indeholdt et jobtilbud, hvor Mads Ryder skal være adm. direktør for den 130 år gamle amerikanske detailkæde Lenox.

Genkendelig proces

“Jeg rejser over Atlanten for at rydde op, fokusere og drive Lenox hen mod et salg om to til fire år,” siger Mads Ryder.

Det er ikke første gang, Mads Ryder har fingrene i sådan en salgsproces. I 2013 stod han i spidsen for salget af Royal Copenhagen, der tre år efter han overtog virksomheden blev solgt til finske Fiskers for omkring 500 mio. kr.

“Det handlede om at gøre Royal Copenhagen populært for den uge målgruppe. Det er præcis det samme, jeg skal i gang med hos Lenox. Gøre det attraktivt igen,” siger Mads Ryder og tilføjer i en let tone:

“Men Lenox har trods alt en tradition for at lave stel til Det Hvide Hus og en lang række af de sidste mange års præsidenter.”

Mads Ryder overtager jobbet fra den 71-årige Peter B. Cameron, der har siddet på posten siden 2009. 

Fyret fra IC Group


Efter Royal Copenhagen blev overtaget af finnerne, indtog Mads Ryder i 2013 rollen som topchef i tøjkoncernen IC Group.

Et job han tre år efter blev afskediget fra, da koncernen ønskede at indføre en ny struktur.

“Vi har arbejdet med en overordnet plan for den nye struktur, og for at konkretisere og udarbejde den endelige detailplan har vi bedt Peter Thorsen om at sætte sig for bordenden i den kommende periode,” sagde Henrik Heideby dengang til Børsen.

Det er nu tid til, at han igen sætter sig i spidsen i for det øverste lag. Ikke for at genvinde stolthed, men for at overføre sine erfaringer.

“Det er aldrig rart at miste sit job. Der må man tørre øjnene og komme videre,” siger Mads Ryder og fortsætter:

“Det nye job handler ikke om at genvinde stolthed eller lave comeback. Det handler for mig om at overføre danske dyder og implementere dem i en amerikansk virksomhed.”

Mads Ryder flyver tirsdag mod USA, og påbegynder sit nye job i Lennox i denne uge.