Thorco Shipping smelter sammen med danskejet rederi

331746_16_9_large_479.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. sep 2016 KL.13:12
Opdateret klokken 13:55 - En ny spiller inden for tungt projektlast på verdenshavene har set dagens lys. 

Således meddeler Thorco Shipping, der er en del af milliardæren Christian Stadils konglomerat Thornico, at man fusionerer med det danskejede rederi United Heavy Lift, der har hovedsæde i Hamborg, og som blev stiftet i februar 2015.  

Fremover vil den sammensmeltede forretning gå under navnet Thorco Projects. 

"Vi er to privatejede selskaber, hvor der er meget kort fra tanke til handling. Derfor er vi i stand til at slå til, når en fantastisk mulighed som denne byder sig. Hele processen med at danne Thorco Projects er som en konsekvens af dette gået hurtigt og godt," siger Christian Stadil i en pressemeddelelse. 

Hos United Heavy Lift er man begejstret for sammenlægningen, der skal gøre det lettere at lokke nye kunder til fadet. 

"Måden, vi komplimenterer hinanden på i forhold til kunder og markeder, kunne ikke være bedre. Thorco har mange års erfaring og en stor og diversificeret flåde (...) Sammen vil vores kombinerede flåder og erfaring gøre os i stand til at levere en bred pallette af services, hvor vi kan tilbyde alt fra almindelig og projektcargo til heavy lift med skibe, der kan håndtere op til 800 ton (...)," siger Lars Rolner, adm. direktør i United Heavy Lift, i meddelelsen.  

Droppede satsning 


Det er ellers ikke mere end to år siden, at Thorco Shipping droppede sin Heavy Lift-forretning, da det var for dyrt. 

"Vi mener stadigvæk, at markedet har udviklet sig og er interessantm og entry point er anderledes nu. Det er en kombination af software og hardwarem der er afgørende i shipping, og vi har nu en stærk partner i United Heavy Lift og Lars Rolner." 

"Vi komplementerer hinanden rigtig godt, og i denne kombination øger vi horisonten, og tilsammen har vi hele paletten. Sågar også med et ben i bulk i form af vores søstervirksomhed Thorco Bulk. Vi er to stærke spillere, og tilsammen er vi endnu stærkere," skriver Thomas Mikkelsen, adm. direktør i Thorco Shipping, i en kommentar til Børsen. 

Presset marked 

Fusionen betyder, at der nu er to shippingforretninger i Thornico, Thorco Projects og Thorco Bulk. 

Thorco Shipping og United Heavy Lift opererer på linje med andre globale rederier i et marked, der er presset af lave fragtrater og overkapacitet. Alligevel kom United Heavy Lift ud med et overskud i sit første regnskabsår. 

Omvendt har Thorco Shipping kæmpet med røde tal på bundlinjen, hvilket i 2014 gjorde det nødvendigt med en økonomisk saltvandsindsprøjtning i form af et lån på 264 mio. kr. fra Thornico.

Sidste år formåede man dog efter en større turn around-proces at vende et underskud på 16 mio. dollar til et positivt resultat på 4,8 mio. dollar ud af en omsætning på 105,3 mio. dollar.