Telenor skifter chef midt i kæmpe fusion med Telia

304875_16_9_large_209.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2015 KL.11:12
Det er et besynderligt tidspunkt, at danske Telenor i dag vælger at skifte topchef.

Ind på pladsen kommer Jesper Hansen, der har været 15 år hos Telenor. Han kan komme til at sidde ganske kort tid som topchef for Telenor i Danmark, efter han overtager posten fra Marek Slacik, der forfremmes internt i teleselskabet.

Lige nu er Telenor nemlig midt i en storstilet og langstrakt fusion med arvefjenden Telia i Danmark, der til sammen skal skabe en slagkraftig konkurrent til TDC.

”Udnævnelse har intet med fusionen at gøre,” siger Telenors presseafdeling efter nyheden om, at Marek Slacik, der har været landechef siden 2012, flytter til Telenors koncerndirektion i Sverige fra 1. august.

At der formentlig er tale om en midlertidig manøvre syner det fra hos Telia, den kommende partner, der intet anede om udnævnelsen, indtil Telenor udsendte en meddelelse om udpegningen af Jesper Hansen.

Internt i de to selskaber er der optakt til en solid stoleleg, når de to organisationer formentlig lægges sammen til en. Det skal ske for at frigøre de besparelser, der kan ligge bag fusionen.

Sammenlagt skal fusionen spare 800 mio. kr. årligt efter de er lagt sammen, og ingen af selskaberne lægger skjul på, at den får betydning for medarbejderne.

Fusionen finder sted som en logisk følge af de to selskabers samarbejde om at bruge hinandens mobilnetværk, som allerede i dag har medført besparelser.