TDC har endnu en gang hævet mobilpriserne

null

329794_16_9_large_796.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. aug 2016 KL.10:19
Det er blevet dyrere at blive kunde hos flere af TDC's billige brands, da telekoncernen i denne uge har hævet priserne hos både Telmore og Fullrate.

Den laveste abonnementspris hedder nu 129 kr. om måneden, hvor det tidligere var 119 kr. Til gengæld er der kommet lidt mere data og tale i pakken.

TDC har løbende hævet priserne siden efteråret 2015, og konkurrenterne Telia og Telenor har også ad flere omgange lavet samme manøvre.

Hos Handelsbanken vurderer man, at det kan være positivt for TDC's indtjening, såfremt konkurrenterne også gør det dyrere at være abonnent.

"Prisstigningerne vil få en positiv effekt på TDC's indtjening, hvis konkurrenter som eksempelvis Oister følger trop med lignende prisstigninger. Men bliver det ikke tilfældet, så vil TDC sandsynligvis miste en del kunder," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Oister, der er ejet af teleselskabet 3, kører med nogle af de laveste priser på markedet, og selskabet har ikke hævet priserne i samme grad som TDC, Telia og Telenor har gjort det seneste års tid. Til gengæld har selskabet løbende mindsket indholdet i abonnementerne.

TDC's forretning henvendt mod de private mobilkunder havde i andet kvartal en omsætning på 674 mio. kr., hvilket var en fremgang fra 651 mio. kr. i samme periode året før, viste regnskabet i sidste uge.

Teleselskabet har over et år vundet 28.000 nye mobilkunder, på trods af at priserne altså er blevet sat op flere gange.

/ritzau/FINANS