Storaktionær bekræfter opkøbsinteresse for Parken: “Vi er blevet kontaktet af Redstone”

374882_16_9_large_174.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
08. jan 2019 KL.12:33

null

Opdateret kl. 11.20 - Parkens største aktionær, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), er i dialog med britiske Redstone Advisory Partners om at sælge sin ejerandel på lige over 29 pct. af Parken Sport & Entertainment.

Det bekræfter adm. direktør i LD Dorrit Vanglo.

“Det er korrekt, at vi er blevet kontaktet af Redstone. De har nogle bag dem, som vi ikke hidtil har vidst, hvem var, og de er interesserede i Parken. Derfor ville de høre, om vi ville være interesserede i at sælge. Det har vi indgået i en dialog om, men vi har ikke lavet nogle aftale endnu,” siger Dorrit Vanglo og fortsætter:

“Det er ikke meningen, at LD skal eje knap 30 pct. af Parken til evig tid. Så på de rigtige vilkår er aktierne til salg. Sådan er det at være professionel investor.”

Hun vil ikke kommentere på prisintervallet beskrevet af erhvervsmediet InsideBusiness på mellem 105 og 120 kr. pr. aktie, svarende til en samlet pris for aktierne i Parken på mellem 1 og 1,2 mia. kr.

Men kommer LD og Redstone Advisory Partners til enighed om en pris for overtagelsen af LD’s aktier, skal investorgruppen i dialog med Parkens bestyrelsen.

“Det vi er sådan set ikke en del af,” siger Dorrit Vanglo og fortsætter:

“Den slags transaktioner her har det bedst med at blive aftalt, inden at de bliver offentliggjort. Når der så kommer sådan en offentliggørelse, som denne her, så har jeg faktisk ikke et overblik over, hvad der sker nu.”

Har brugt over 200 mio. kr. på Parken

Ved tidligere lejligheder har Dorrit Vanglo fortalt, at LD i alt har brugt lidt over 200 mio. kr. på investeringen i Parken Sport & Entertainment. En investering, som ikke just har været en dans på røde roser for LD.

LD købte sig ind i Parken i 1997 for 18 mio. kr. og fik en ejerandel på 10 pct. Siden da er ejerandelen øget gradvist til de knap 30 pct., som LD sidder på i dag. I 2010, da Parken stod i gæld til op over begge ører og havde akut brug for en halv milliard for at redde den konkurstruede koncern, måtte LD skyde 150 mio. kr. ind i det nødlidende selskab.

Skulle Parken blive solgt til 105 kr. pr. aktie, svarer det til en pris på 302 mio. kr. for LD’s andel, mens en pris på 120 kr. pr. aktie svarer til 345 mio. kr. for LD's andel.