Skat anker kæmpesag om momsfusk mod it-direktør

null

294571_16_9_large_675.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. nov 2014 KL.13:03
Rettet: Østre Landsret frikendte 31. oktober Peer Kølendorf i en sag om omfattende momssvindel begået af en betroet medarbejder - derfor var det ikke korrekt, da det tidligere fremgik af artiklen, at Peer Kølendorf var frikendt for omfattende momssvindel.

It-iværksætter Peer Kølendorf kan se frem til endnu en opslidende omgang foran dommerne for at bevise sin uskyld i en kæmpe sag om momsfusk.

Det står klart, efter at Skat har besluttet at anke Østre Landsrets afgørelse fra 31. oktober, som frikender Kølendorf i en sag om omfattende momssvindel.

"Skat har anket Østre Landsrets dom til Højesteret. Skat har ikke yderligere kommentarer," oplyser myndigheden i en mail.

Stor momskarrusel

Peer Kølendorf, som blandt andet har stiftet CBB Mobil, blev for år tilbage mødt af et erstatningskrav på 144 mio. kr. fra Skat.

Det skete som udløber af en momskarrusel i det konkursramte it-selskab Comitel International, hvor Peer Kølendorf var direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær.

Fra 2003 til 2004 deltog en betroet medarbejder i en momskarussel med andre selskaber, hvilket resulterede i, at Comitel International uberettiget fik tilbagetalt 144 mio. kr. fra Skat.

Landsretten afviste argumentet fra Skat om, at Peer Kølendorf skulle gøres personligt ansvarlig, fordi han som branchekyndig burde vide, at der i branchen forekom momskarusseller.

Nu skal Skat så forsøge at overbevise dommerne ved Højesteret om Kølendorfs påståede skyld i sagen.

Sagen havde kørt i fem år, da Østre Landsret fældede dom til fordel for Peer Kølendorf, som dermed undgik personlig konkurs.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peer Kølendorf.