Skandaleramte Verdo får ny topchef

388141_16_9_large_3.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
20. sep 2019 KL.14:43

Forsyningsselskabet Verdo har hen over sommerferien jagtet en ny adm. direktør, og nu er han fundet. 47-årige Jakob Flyvbjerg Christensen ventes nemlig at tiltræde ved årsskiftet.

Det meddeler Verdo i en pressemeddelelse. 

"Det har været et stærkt felt af ansøgere, og vi har givet os selv den nødvendige tid til at finde den rette kandidat. Jakob Flyvbjerg Christensen er en moderne leder, som er medievant, kan håndtere konfliktfyldte områder og drive forandring. Jeg er overbevist om, at han har profilen til at få Verdo tilbage på ret kurs og udvikle forretniastrengen yderligere herhjemme og i udlandet i tråd med vores strategi," siger bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde i meddelelsen.

Siden 2014 har Jakob Flyvbjerg Christensen været adm. direktør for Aarhus Havn, og han har desuden haft flere roller i Mærsk i perioden 1997-2013.

Selv siger hovedpersonen, der til daglig er bosat i Randers, hvor Verdo også har hjemme, at han er klar til udfordringen om at få Verdo tilbage på ret kurs:

"Jeg har haft en fantastisk tid hos Aarhus Havn, men min interessere for jobbet hos Verdo blev skærpet, da vi for alvor kom i dialog. Jeg vil være med til at genskabe tilliden, troværdigheden og roen omkring Verdo hos alle interessenter, så medarbejderne og borgerne med stolthed kan spejle sig i en af områdets største virksomheder. Verdo er som Aarhus Havn en kommerciel, men politisk reguleret virksomhed, og diversiteten mellem det regulerede og de mere kommercielle områder er et udfordrende, men spændende område at arbejde i."

Overtager midt i krise

Jakob Flyvbjerg Christensen kommer til at overtage efter Kim Frimer, der blev fyret i april i år. Årsagen var, at der fra flere sider blev sat spørgsmålstegn ved Verdos metoder. 

Det er kommet frem i en række artikler bragt af Finans.dk 

Virksomheden med hovedsæde i Randers har i flere år opkrævet sine varmekunder for millioner gennem en "rentekarrusel". Verdos fjernvarmeselskab havde dyre lån, og samtidig lånte man store beløb til selskaber forbundet til koncernen langt billigere. 

Overfaktureringen af Verdos kunder har betydet, at Forsyningstilsynet mener, at virksomheden står til at skulle betale omkring en halv mia. kr. tilbage til kunderne. Finans.dk skriver desuden, at fjernvarmeselskabet kan være på vej mod yderligere millionregninger. 

Dermed får Jakob Flyvbjerg Christensen nok at se til, når han fra det nye år sætter sig i direktørstolen. 

Verdo er en selvejende, forbrugerstyret energikoncern med hovedsæde i Randers. Siden 1906 har Verdo blandt andet beskæftiget sig med varme, vand og strøm.

Virksomheden har 550 medarbejdere og en årlig omsætning på 2,4 mia. kroner.