Schweizisk høreapparatgigant opjusterer i stærkt halvårsregnskab

391450_16_9_large_254.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. nov 2019 KL. 7:46
Schweiziske Sonova, som er verdens største høraapparatproducent og konkurrerer mod de danske aktører GN, Demant og WS Audiology, opjusterer i et stærkt regnskab for første halvår forventningerne til hele regnskabsåret 2019/20.

I første halvdel af regnskabsåret omsatte Sonova for 1426 mio. schweizerfranc, hvilket repræsenterer en vækst på 12,0 pct. i lokale valutaer og 9,4 pct. i schweizerfranc.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 1,41 mia. schweizerfranc.

For hele året venter Sonova nu en salgsvækst på 8-10 pct. mod tidligere 6-8 pct., og det justerede driftsresultat, EBIT, ses nu gro med 12-15 pct. mod før 9-13 pct. - alt opgjort i lokale valutaer.

I første halvår steg det justerede EBITA med 16,1 pct. i lokale valutaer til 279,50 mio. schweizerfranc.

Lanceringen af topproduktet Phonak Audéo Marvel i efteråret sidste år bidrager stærkt til udviklingen i høreapparatforretningen, men også selskabets to andre forretninger ud over Hearing Instruments - Audological Care og Cochlear Implants - er godt kørende.

"Det stærke momentum opnået i første halvår reflekterer et godt momentum på tværs af alle tre forretningsområder og drev en bredt baseret fremgang i markedsandele." 

"Phonak Marvel, den mest succesfulde lancering i selskabets historie, var den primære drivkraft for den stærke stigning i Hearing Instruments-forretningen," siger Sonovas administrerende direktør, Arnd Kaldowski i regnskabet.

I Hearing Instruments-segmentet omsatte Sonova for 1294,1 mio. schweizerfranc, hvilket dækker over en vækst på 11 pct. i lokal valuta, og Audiological Care-forretningen voksede 9,4 pct. i lokale valutaer til 523,8 mio. schweizerfranc - drevet af en organisk vækst på 6,9 pct. hvortil kan lægges effekten af opkøb.

/ritzau/FINANS