SAS varsler ny prisstruktur for billetterne

308477_16_9_large_311.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
05. aug 2015 KL.14:18
SAS lægger sig med nyt billetkoncept i slipstrømmen på resten af flybranchen. De billige billetter skal skæres ind til benet.

"Vi er ved at strikke et koncept sammen, der kan minde om det, som ellers er set i branchen. Det er en billettype, som indeholder færre elementer, end vores billettyper gør lige nu," siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Hvad ændringerne konkret kommer til at indebære, og hvornår de træder i kraft, ønsker SAS dog ikke at løfte sløret for endnu.

Da SAS lancerede sit nuværende billet-koncept i 2013, fastholdt de, at rejsende altid kan medbringe et stykke indtjekket bagage i billettens pris. Siden har markedet ændret sig, hvilket SAS nu reagerer på. Den gebyrfri bagage er ikke længere hellig.

"Vi kom med et nyt koncept for to år siden. Siden er der sket noget i løbet af de år, og nu arbejder vi på, hvordan vi kan tilpasse vores tilbud til kunderne i forhold til det," siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Følger resten af branchen

Med beslutningen om at ændre billetkonceptet, lægger SAS sig i kølvandet på mange andre større luftfartsselskaber, der har ændret deres koncept for at kunne følge lavprisselskaberne i kampen om, at tilbyde kunderne de billigste flybilletter.

Lufthansa-gruppen relancerede i sidste uge sit koncept, så den billigste prisklasse ikke længere inkluderer et stykke indtjekket bagage. Det samme er set fra bl.a. Finnair, KLM, Air France, samt flere af de større flyselskaber i USA.

"Vi ser jo på udviklingen, og vi kan se, at vi skal komme med noget der følger den," siger Trine Kromann-Mikkelsen.