Salg af ny dansk kryptovaluta udsat - firma "overvældet af interessen"

361146_16_9_large_373.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
11. apr 2018 KL.13:17

Den danske blockchain-virksomhed Blockshipping har valgt at udskyde udstedelsen af den kryptovaluta, der skal finansiere virksomhedens opbygning af et globalt register over shipping-containere.

Blockshipping havde ellers - som den første virksomhed i Danmark - planlagt at gå i luften med en såkaldt ICO i den kommende weekend.

"Vi er ærligt talt blevet overvældet af interessen for Blockshippings ICO - både i Danmark og resten af verden," skriver Blockshippings adm. direktør, Peter Ludvigsen, i en mail til Børsen, og fortsætter:

"For at sikre, at vi får håndteret alle interessenter på bedst mulig måde, er det vigtigt for os ikke at forcere noget, men sikre den højest mulige kvalitet i alt, hvad vi gør. Derfor har vi simpelthen valgt at give os selv lidt mere tid, så vi er 100 pct. sikre på, at der er tænkt på alt, at alle detaljer er på plads, at vi har dækket så mange geografier, som vi ønsker os, når vi lukker op for public sale 14. maj."

Lanceringen af den nye kryptovaluta sker i samarbejde med bl.a. Kammeradvokaten og fintech-rådgiveren Norfico. Peter Ludvigsen oplyser, at man nu også har indgået et strategisk partnerskab med firmaet Amazix,  som ifølge ham er bredt anerkendt som verdens førende eksperter i håndtering af community og sociale medier i forbindelse med ICO'er.

LÆS OGSÅ: Kammeradvokaten: For nogle år siden havde vi nok ikke taget sagen

ICO'er er en kontroversiel finansieringsform, fordi de ofte ikke er underlagt traditionel finansiel regulering. Der har i de seneste år været talrige eksempler på svindel.

Tilhængerne ser dog omvendt ICO'er som en attraktiv måde for iværksættere at skaffe kapital til projekter, hvor både risikoen og det mulige afkast er højt.

Fald i kryptovalutaer øger fokus


Kryptovalutamarkedet er de seneste måneder faldet markant. Den mest kendte kryptovaluta, bitcoin, er faldet med over en tredjedel, og den næstmest populære, ethereum, er mere end halveret.

"I forbindelse med ICO'en er prisen på Blockshippings CCC-token fastsat i dollar, og hovedparten af bidragsyderne i forsalget har faktisk betalt i euro og kroner. Disse bidragsydere har derfor ikke oplevet noget udsving i prisen," skriver Peter Ludvigsen og tilføjer:

"Vi har dog selvfølgelig mærket, at kursfaldene på kryptomarkedet har øget usikkerheden i markedet generelt, hvilket kun øger fokus på og forventinger til kvalitetsfokuserede ICOs som Blockshipping. At vi nu udsætter det offentlige salg giver os så yderligere tid til at sikre, at kvaliteten maksimeres og kommunikeres bredest muligt til markedet."