Rokade i juicekæmpe: Stifter bliver formand og skifter ud på direktørposten

376787_16_9_large_345.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
12. feb 2019 KL.16:46
Opdateret kl. 16.15 med skriftlig kommentar fra Kaspar Basse - Juicekæmpen Joe & The Juice rykker nu rundt på en række nøgleposter. Det betyder, at Kaspar Basse, der har stiftet juiceselskabet og hidtil været adm. direktør, nu bliver bestyrelsesformand. 

Dermed overlader han direktørposten til driftsdirektør Sebastian Vestergaard.

Og med Kaspar Basse som ny bestyrelsesformand betyder det, at den tidligere Bang & Olufsen-topchef Tue Mantoni, der siden 2016 har været formand for Joe & The Juice nu bliver næstformand. 

"Denne overgang formaliserer de naturlige roller og ansvar, som Sebastian og jeg har tilføjet over de seneste år," siger Kaspar Basse i en meddelelse.

Ifølge meddelelsen vil Kaspar Basse i sin nye rolle som formand fortsætte med at udvikle og styrke selskabets identitet og være med til at sætte forventningerne til selskabets kultur både internt og eksternt.

Børsen har forsøgt at få et telefonisk interview med Kaspar Basse. Han har dog ikke ønsket at stille om, men vi har modtaget et skriftligt svar.

"Transitionen, vi laver i dag, er en helt naturlig konsekvens af den interne udvikling i organisationen, Sebastian Vestergaard og jeg løbende har arbejde på over de senere år. I forlængelse af vores meget stærke kultur og typiske interne medarbejder udvikling, er det både helt naturligt, og noget vi er stolte af, at Sebastian Vestergaard som vores kommende CEO er et tydeligt eksempel på dette fokus," skriver han i en mail til Børsen og fortsætter:

"Udviklingen medfører desuden et naturligt skifte på Formandsposten mellem Tue Mantoni og undertegnede, omend vi naturligvis har ville forsikre os Tues stærke indsats og kapacitet også fremadrettet, nu som dels Næstformand og i øvrigt som Lead Independent Director. Fremad har vi således et stærkt formandsskab med dyb indsigt i virksomhedens kerne og en speciel rådgivende rolle fra bestyrelsen også i Morten Albæk," skriver han.

I sit skriftlige svar beskriver han desuden virksomhedens ekspansion til det amerikanske marked:

"Vores seneste 12-18 måneders ekspansion hvoraf omkring 40-50 butikker har været på det amerikanske marked, er en stor bedrift, og har skabt et enormt stærkt grundlag for vores tilstedeværelse og ekspansion i det amerikanske. Vi forventer absolut at følge op på dette over de næste mange år. De to ting har dog intet med hinanden at gøre." 

Voksende omsætning - faldende bundlinje

Kaspar Basse stiftede Joe & The Juice i 2002. Juiceforretningen med hovedkontor i København har i dag 285 butikker i 15 forskellige lande og 2200 ansatte.

Den seneste offentliggjorte årsrapport for 2017 viste en omsætning, der var steget med 43 pct. til 790 mio. kr., mens underskuddet på bundlinjen blev øget til 27 mio. kr. fra 15,1 mio. kr.

Udover stifteren selv er hovedaktionærerne den skandinaviske kapitalfond Valedo samt den amerikanske kapitalfond General Atlantic, der bl.a. har investeret i Uber, Snapchat og Airbnb. 

Ny topchef startede bag disken

Den nye Joe & The Juice-topchef Sebastian Vestergaard startede sin karriere som såkaldt ”juicer” i 2004.

Ifølge meddelelsen har han arbejdet sig vej op fra at stå bag disken i en af de allerførste forretninger til i de seneste år at arbejde sammen med Kaspar Basse om at definere og implementere flere forretningsmæssige procedurer. Med det fik han rollen som finansdirektør og i 2016 blev han driftsdirektør.

”Jeg er ydmyg og beæret over at få muligheden for at blive adm. direktør for Joe & The Juice og fortsætte samarbejdet med Kaspar og resten af den fantastiske organisation for at bringe hans vision til live, mens selskabet vokser,” siger Sebastian Vestergaard i meddelelsen.