Robert Uggla efter nyt sløjt år for Mærsk-aktien: Tålmodighed er en dyd

379327_16_9_large_935.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
02. apr 2019 KL.10:39

Man skal væbne sig med tålmodighed som aktionær i A.P. Møller-Mærsk. 

For selvom de økonomiske resultater halter bagefter, og aktiekursen er faldet med knap 6 pct. det seneste år, er Danmarks største virksomhed på rette kurs. 

Sådan lyder det fra Mærsk-arving og adm. direktør for hovedaktionæren A.P. Møller Holding, Robert Uggla. 

"Tålmodighed er en dyd. Jeg tror, at alle aktionærer gerne vil se et positivt afkast, og det, jeg sagde sidste år, siger jeg også i år: Vi er langsigtede aktionærer med et langsigtet fokus," siger Robert Uggla og fortsætter:

"Min opgave i bestyrelsen er at støtte ledelsen til at gøre det rigtige i det lange løb."

Sidste år sagde du, at du gerne ville se et positivt afkast i aktien inden for 24 måneder. Mener du stadig, at Mærsk-aktien skal give et positivt afkast inden for 12 måneder?

"Jeg har aldrig talt om en 12 måneder periode. Helt konkret sagde jeg sidste år, at man ikke kan vente 35-40 år, før man ser et positivt afkast."

Så der er fuld tillid til ledelsen?

"Absolut."

Gør stort fremskridt

Siden 2016 har Mærsk været igennem et strategiskifte, hvor de olierelaterede forretninger er blevet frasolgt. Når Maersk Drilling på torsdag børsnoteres, er det kun Maersk Supply Service, der er tilbage på Esplanaden. 

Sidstnævnte er så presset, at Mærsk har valgt at droppe frasalget og køre det videre i den nye organisation, der primært skal fokusere på transport- og logistikløsninger. 

Spørger man Robert Uggla, er der klare tegn på, at det går den rigtige vej i organisationen. 


"Jeg synes, vi gør store fremskridt. Formålet med de strukturelle ændringer, der blev offentliggjort i september 2016, var at skabe muligheder for et mere fokuseret selskab med en specialiseret bestyrelse."

"Nu bliver Robert Routs fra Shell en del af bestyrelsen i Maersk Drilling, og A.P. Møller-Mærsk får to nye bestyrelsesmedlemmer med dyb erfaring fra logistikindustrien, så jeg synes, det er en god udvikling," lyder det fra Robert Uggla. 

På dagens Mærsk-generalforsamling i Bella Center forlader Jan Leschly og Robert Routs bestyrelsen for i stedet at fortsætte i hhv. A.P. Møller Holding og Maersk Drilling, mens Bernard Bot og Marc Engel indtræder i stedet for dem. 

Bernard Bot er finansdirektør i Travelport Worldwide, mens Marc Engell er direktør for logistikkæden i Unilever.