Rigmænds robot-fabrik fordobler sit salg: Peter Warnøe venter Blue Ocean Robotics skal sælges for et mia-beløb

386655_16_9_large_522.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
26. aug 2019 KL.20:48
Blue Ocean Robotics, der har Peter Warnøe og L’Easy-ejer Niels Thorborg samt en række andre velhavere som aktionærer, har fra amerikanske Suitable Technologies, Inc i Silicon Valley overtaget alle aktiviteter med den hurtigtvoksende fjernstyrede mobil Beam.

“Vi venter, at handelen vil øge omsætningen med ca. 50 mio. kr. til over 100 mio. kr. allerede næste år. Og i 2021 vil toplinjen løbe op i 350-400 mio. kr.,” siger topchef Claus Risager, Blue Ocean.

Der er meget store forhåbninger til, at Blue Ocean kan blive den næste milliard-sællert i robotklyngen i Odense.Tidligere har Teradyne i klyngen købt Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) for henholdsvis 1,9 mia. kr. og 1,7 mia. kr.

Peter Warnøe, direktør i Nordic Eye med op mod 100 danske velbeslåede investorer i ejerkredsen, sagde således, da Nordic Eye skød 100 mio. kr. ind i Blue Ocean i fjor, at selskabet “gerne skulle blive milliarder værd.”

Han noterede, at værdierne i robotselskaberne er enormt høje, og Warnøe tror, at tallene på Blue Oceens prislap bliver større end priserne på Universal Robots og MIR.
 
Stor kundebase

“Vi har i flere år arbejdet sammen med Suitable Technologies om salg af Beam, så vi ved, at der er en stor kundebase. Vi skal have opbygget et setup, så vi selv kan producere, men det med at fremstille har vi styr på, så der er meget stort potentiale i dette opkøb,” siger Claus Risager.

Han venter, at akkvisitionen vil betyde oprettelse af 30 nye arbejdspladser i Odense, fordi robotklyngen dér er valgt som hjemsted for alle aktiviteterne i stedet for Silicon Valley.

Den nye robot i Odense-virksomheden kendes blandt fagfolk som en telepresence-robot, som gør det muligt at kommunikere via skærm, kamera og mikrofon. Den kan fjernstyres fra et hvilket som helst sted på kloden, således at en dansk virksomhed kan inspicere f. eks. nye maskiner på en udenlandsk fabrik i stedet for at bruge tid på at rejse ud til fabrikken. Eller en læge på et hospital kan få hjælp fra en erfaren kollega, der er på et andet sygehus – eller sidder hjemme i sofaen.

Ved siden af Beam, der altså er indlemmet som den nye i robotfamilien, har Blue Ocean Robotics en anden servicerobot, som hurtigt og effektivt ved hjælp af ultraviolet lys kan desinficere lokaler på sygehuse,

I følge Blue Ocean sælges der omkring 100.000 servicerobotter årligt - og vækstraten er på godt 25 pct. pr år, så markedet fordobles på bare tre år. Potentialet for salg af Beam er over 1000.000 stk årligt.