Realdania henter ny investeringsdirektør i Tryg: Får ansvar for mere end 20 mia. kr.

392235_16_9_large_639.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
03. dec 2019 KL. 9:52
Realdania har nu fundet den person, som fremover skal forvalte foreningens mange milliarder. 40-årige Kenneth Winther bliver ny investeringsdirektør efter Peter Johansen, som hidtil har siddet på posten. 

Peter Johansen skal fremover være selvstændig, og derfor var der behov for en ny investeringsdirektør i den filantropiske forening, skriver Realdania i en pressemeddelelse tirsdag. 

"At stå i spidsen for at skabe det økonomiske grundlag for Realdanias filantropiske arbejde og medlemsaktiviteterne er noget af det mest meningsfulde, jeg kan forestille mig. Det byggede miljø betyder langt mere for vores hverdag, end vi reelt går og tænker over," siger Kenneth Winther. 

Kenneth Winther har siden 2010 været ansat i Tryg-koncernen, hvor han både har siddet som Senior Vice President i Tryg Forsikring og senest som investeringschef i Tryg Invest. Han har tidligere også været ansat som finansanalytiker, aktieanalysechef, porteføljemanager i bl.a. Capinordic Bank og GP Børs. 

"Det har været en meget grundig proces, og jeg er sikker på, at vi har fundet frem til den helt rigtige. Det er jo afkastet af Realdanias kommercielle investeringer, der er grundlaget for, at vi hvert år kan give filantropisk støtte til en masse store og små projekter rundt omkring i hele landet," siger bestyrelsesformand Michael Brockenhuus-Schack i meddelelsen. 

I Realdania skal Kenneth Winther stå i spidsen for foreningens kommercielle investeringer og investeringsteamet.

Realdania er en filantropisk forening med omkring 155.000 medlemmer. Ifølge foreningen arbejder den for at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. I 2018 udgjorde den kommercielle investeringsformue 21,4 mia. kr. De penge får Kenneth Winther nu ansvaret for.