Prime Office har nu overtaget to tyske kontorejendomsselskaber

392956_16_9_large_513.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. dec 2019 KL.16:09

Prime Office har nu overtaget de to tyske kontorejendomsselskaber, som ejes delvist af medlemmer af Prime Offices ledelse.

Det danske selskab meldte den 14. november ud om købene i en betinget købsaftale. Og nu er det ganske vist, at Prime Office har overtaget 94 pct. af ejerandelene i Germania-Arkaden og 85 pct. i Sell Speicher.

Den samlede købspris er på 53 mio. euro, oplyser selskabet i en meddelelse.

300.000 NYE AKTIE UDSTEDES

Prime Office vil delvis finansiere købet af de to kontorejendomsselskaber via en rettet emission, og det er mandag blevet besluttet at udstede 300.000 nye aktier a 50 kr. stykket svarende til en udvidelse af aktiekapitalen med nominelt 15 mio. kr.

Forhøjelsen sker til en markedskurs på 182 kr., hvilket vil indbringe 54,6 mio. kr., mens omkostningerne i forbindelse med emissionen er opgjort til 25.000 kr.

Resten af pengene til købet ventes finansieret via realkredit- og banklån, oplyser Prime Office.

- Kapitalforhøjelsen gennemføres som en rettet emission til markedskurs uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer. Aktierne tegnes af en række eksisterende aktionærer i Prime Office A/S, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

EJENDOMME I KIEL

De to tyske ejendomsselskaber ejer kontorejendomme på havnefronten i Kiel.

Sell Speicher er udlejet til liberale erhverv som advokat, bank, revisor, speciallæge og forsikringsselskab. Germania-Arkaden er fuldt udlejet til en tysk sygekasse og til en række speciallæger, oplyser Prime Office.

Det danske selskab ejer bolig, kontor- og erhvervsejendomme i Nordtyskland, Kiel, Lübeck og Hamburg. Samlet ejer selskabet 3730 lejligheder, mens kontor- og erhvervsejendommene har et samlet areal på omkring 287.000 kvadratmeter.

/ritzau/FINANS