Presserådgiver indrømmer, at han gav falske oplysninger i Falck-sag

null

376492_16_9_large_54.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
06. feb 2019 KL.17:05
Presserådgiveren Palle Smed, som er en af de helt centrale personer i Falcks kampagne mod ambulance-konkurrenten Bios, erkender nu, at han har løjet om sin rolle i sagen ved at give hollandske journalister falske oplysninger. Det skriver DR Nyheder. 

I jagten på at opstøve snavs på Bios fortalte han nemlig ikke et hollandsk medie, at hans egentlige arbejdsgiver var Falck. I stedet fortalte han de hollandske journalister, at det var til en journalistisk researchopgave til Fagbladet 3F - et sted, han tidligere havde arbejdet.  

"Den her sag giver naturligvis anledning til selvransagelse. Jeg burde da have fortalt den hollandske researcher om min opdragsgiver," skriver Palle Smed til DR Nyheder.

Journalist føler sig ført bag lyset

Erkendelsen kommer dagen efter, at journalist Eric Smit fra det hollandske graver-medie 'Follow The Money' ifølge DR Nyheder fortalte, hvordan han føler sig ført bag lyset. Palle Smed hyrede mediet i 2014 for at finde kompromitterende oplysninger om Bios.  

Tidligere på ugen blev Falck politianmeldt af Konkurrencerådet for at bruge skjulte kanaler til at tilsværte den hollandske konkurrent i 2014, da Bios vandt et stort udbud om ambulancekørsel i Region Syddanmark foran Falck.