Per Bjerregaard træder tilbage i Brøndby

237424_16_9_large_636.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. jul 2012 KL.15:29
Opdateret kl. 15.43 - Per Bjerregaard træder tilbage med øjeblikkelig virkning som bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby. Sten Lerche er konstitueret som ny formand.

Per Bjerregaard har været formand for klubben siden midten af 1970'erne og har en stor del af æren for, at Brøndby blev en dansk storklub.

De senere år har Bjerregaard dog i stigende grad mødt modstand, ikke mindst fra tilskuerne, i takt med de manglende resultater i Superligaen.

I en fondsbørsmeddelelse skriver Bjerregaard:

"Jeg har valgt at udtræde af bestyrelsen i Brøndbyernes IF Fodbold A/S med øjeblikkelig virkning. Der har gennem flere år været en hel del uro om min person i medierne med forskellige rygter og myter. Det har naturligvis haft en meget uheldig påvirkning på mangt og meget i Brøndby IF," og fortsætter:

"Der er i høj grad brug for arbejdsro i Brøndby IF i denne tid. Derfor håber og tror jeg på, at min fratræden kan være medvirkende til, at klubbens ledelse får den fornødne og fortjente arbejdsro, så vi snart igen kan se Brøndby IF helt til tops i dansk fodbold."

Brøndby præget af uro i toppen


Den seneste uro kom for bare en måned siden, at Brøndby den 12. juni endnu en gang sagde farvel til en adm. direktør i utide. Jan Lockhart forlod stillingen i utide til fordel for Tommy Sommer Håkansson.

I en kommentar fra netop Tommy Sommer Håkansson til Per Bjerregaards afgang, takker han den nu tidligere formand for hans enorme arbejde for klubben:

"Der er ingen, der kan være i tvivl om, at Per (Bjerregaard, red.) har betydet utroligt meget for Brøndby IF. Herfra skal der lyde en stor tak for en nærmest ufattelig stor indsats gennem stort set et helt liv. Engagementet kalder på dyb respekt, og resultaterne taler i langt størstedelen af årene deres helt tydelige sprog," siger han til Brøndbys hjemmeside.