Partnere fra Plesner går til advokatrival

389590_16_9_large_500.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
17. okt 2019 KL.10:19
(Opdateret kl. 11.01 med oplysninger om vederlagsstrid i Plesner.)

Et af landet største advokatfirmaer, Plesner, må slippe fem partnere og højt profilerede erhvervsadvokater til konkurrenten Accura.

De fem partnere tager et endnu ukendt antal ansatte advokater, fuldmægtige og sekretærer med sig. Det er kompetencer inden for virksomhedsoverdragelser og fast ejendom, der bevæger sig fra Plesner til Accura.

Inden for fast ejendom er det partnerne Anders Friis, Jakob Schou Midtgaard, Luise Christensen og advokaten Rikke Marie Falck, der skifter.

Inden for virksomhedsoverdragelser er det Tue Ravnholdt, Torben Nørskov og associeret partner Lars Mygind Bojsen, der forlader Plesner.

Vil være i liga for sig


"De pågældende partnere har haft den samme ambition, nemlig at skabe et advokatfirma, der er i sin helt egen liga inden for transaktionsområdet. Det, der har været drivkraften, er at skabe et transaktions-powerhouse," siger bestyrelsesformand Thomas Weincke fra Accura.

Hvordan fordeler I overskuddet blandt partnerne ude hos Accura?

"Det har jeg ikke lyst til at kommentere."

Får de nye partnere en bedre fordeling hos jer?

"I de drøftelser, vi har haft, har vederlag ikke været et tema overhovedet," siger Thomas Weincke.

Kører i efter modellen "you eat what you kill?"


"Det er ikke bare "you eat what you kill" men generelt mere performanceorienteret i bred forstand. Men det har ikke været et tema."

I de fleste advokathuse bruges en ligedelingsmodel, hvor hver partner får det samme - primært for at undgå suboptimering i forhold til kompetencer.

Udskiftning af formænd

Accura har tidligere taget højtplacerede advokater fra konkurrenterne, og ifølge Thomas Weincke skyldes det, at Accura ikke er et full service kontor, og at mange advokater er interesserede i at komme til at arbejde i et selskab med specialisering inden for virksomhedsoverdragelser og fast ejendom.

Plesner har fornylig været i vælten med udskiftninger i formandsskabet, hvor Nicolai Ørsted og Anders Friis er blevet afløst af partner Thomas Holst Laursen Niklas Korsgaard Christensen, der også er partner, er blevet forfremmet til næstformand.

Ændringerne i sker samtidig med, at der har været uenighed om overskudsdelingen i advokatfirmaets partnerkreds.

Det oplyste mediet Insidebusiness fornylig, og det fremgik, at det især var inden for fast ejendom og virksomhedsoverdragelser, at der var størst utilfredshed - bl.a. fordi Plesners ligedelingsprincip ikke faldt i god jord hos de traditionelt meget velindtjendende advokater inden for de to specialer.

Den nye formand, Thomas Holst Laursen udtalte i den forbindelse til Børsen:

"Vi udtaler os ikke om, hvordan vi indretter os aflønningsmæssigt. Det er ikke interessant for os at drøfte i offentligheden," siger han.