Pakistansk rigmand køber Bella Center

241528_16_9_large_253.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
20. sep 2012 KL. 9:57
Det københavnske konferencecentrum, Bella Center, har fundet sin nye ejer. Konsortiet Solstra Capital Partners med den pakistanske rigmand Alshair Fiyaz i spidsen køber et flertal af aktierne i Bella Center og hotellet Bella Sky.

Samtidig skyder de nye ejere 150 mio. kr. ind i konferencecentret. Det er netop det beløb, som revisorerne i det seneste regnskab fra konferencecentret påpegede, at der var nødvendigt for at drive centret videre.

Alshair Fiyaz holder sig selv ude af offentlighedens søgelys i forbindelse med købet, men allerede nu kan man læse på Fiyaz' hjemmeside om ejerskabet af Bella Center.

Unik virksomhed


I stedet udtaler partner i Solstra Capital Partners Oscar Crohn sig om opkøbet.

"Bella Center er en unik virksomhed, idet den repræsenterer et stykke dansk infrastruktur, der er af fundamental betydning for København og hele hovedstadsregionen. Den slags virksomheder er interessante at investere i," siger Oscar Crohn i en pressemeddelelse fra Bella Center.

Fiyaz er kendt som velhavende playboy, og han er medejer af bygningen der huser det københavnske stormagasin Magasin på Kongens Nytorv og selskabet, der står for driften af Illum.

Pres fra Nordea

Salget sker efter pres fra Bellas hovedbankforbindelse, Nordea, der har en stor del af den op mod 1,9 mia. kr. store gæld i Bella Center efter at have finansieret byggeriet af det nye luksushotel Bella Sky.

Byggeriet er endt med at blive langt dyrere end beregnet, og Nordea, der også selv er blevet tvunget til at tage en mindre ejerandel i Bella Center, vil have en mere langsigtet og dedikeret ejer, erfarede Børsen tilbage i januar fra kilder med kendskab til processen.