Overrasket analytiker efter Radius-blokade: Regeringen hjælper ikke Ørsted

375170_16_9_large_404.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. jan 2019 KL.16:50
Det overraskede den britiske analytiker John Musk fra RBC Capital Markets, da han søndag aften hørte, at den politiske opbakning til at sælge Ørsteds eldistributionsnet Radius var væk.

"Ligesom Ørsted blev vi overraskede over nyhederne på grund af de tidligere beskeder," skriver analytikeren i en markedskommentar med henvisning til, at salget af Radius var planlagt.

Staten ejer 50, 1 pct. af aktierne i Ørsted, og flere politikere har i salgsprocessen sagt, at Radius ikke skulle sælges til en udenlandsk kapitalfond. 

Blandt de mulige købere af eldistributionsnet, som betjener ca. 1 mio. sjællændere, har bl.a. været nævnt italienske Enel, andelsejede SEAS-NVE i et partnerskab med ATP, PKA sammen med den canadiske pensionskasse Omers og den canadiske pensionsfond CDPQ.

Hjælper ikke Ørsted

Ifølge John Musk er den politiske blokade ikke ligefrem noget, der hjælper Ørsted.

"Vi ser denne nyhed som uhensigtsmæssig og uvelkommen, men ikke uoverskuelig (for Ørsted, red.)," skriver analytikeren.

Kl. 15.45 er aktien dykket med 2,4 pct. siden markedets åbning og befinder sig i kurs 434,3 kr., og John Musk forudser en klar reaktion fra markedet.

"Investorerne vil sandsynligvis reagere negativt," vurderer analytikeren, som dog holder fast i sit eget kursmål 510 kr.

John Musk tror ikke, at Radius-forløbet er et varsel om mere statslig regulering i Ørsted.

"Det ændrer ikke strategien væsentligt for Ørsted, og en løsning kan stadig findes. Vi ser ikke dette som et tegn på potentiel yderligere indblanding fra regeringen i den større strategi," skriver John Musk.