Overenskomst er endelig på plads i Joe & the Juice

268392_16_9_large_363.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. okt 2013 KL.14:37
Der har tidligere verseret kritiske historier om ansættelsesforholdene i den voksende juice- og sandwichkæde Joe & the Juice, men efter længere tids forhandling har kæden nu indgået en overenskomstaftale med fagforbundet 3F.

Overenskomsten sikrer kædens medarbejdere en lønstigning, ligesom de også får en pensionsordning og mulighed for at søge bistand hos 3F, hvis der skulle opstå en twist mellem medarbejderen og Joe & the Juice.

En aftale mellem parterne var mere eller mindre på plads i november 2011, men aftalen opfyldte ifølge 3F ikke alle de elementer, der skulle til, for at blive godkendt.

To års forhandlinger

Siden dengang har man genforhandlet ud fra det første udkast, og selv om forhandlingerne har taget knap to år, så har det været en ganske almindelig og udramatisk forhandling, forklarer forhandlingssekretæren Birgit Petersen fra 3F.

"Der er ikke noget, der er gået galt, det tager bare rigtig lang tid at få alle ting på plads, når der er to sider, som skal være enige."

"Det er normalt for os, og forløbet har været helt uden drama," siger hun til Ritzau og udtrykker, at man i 3F er meget tilfredse med aftalen.

Mere styr på tillæggene

Forhandlingerne har blandt andet ført til, at der er kommet flere strukturer på tillægsområdet, hvilket blandt andet betyder, at gene-timer fremover bliver aflønnet på en anden måde, end de gør i dag.

Det er der tilfredshed med hos juicekæden.

"Vi er bestemt endt med en meget konstruktiv aftale. 3F har været lydhør overfor, at vi i Joe & the Juice har behov for at placere de forskellige tillæg de steder, hvor de gør mest nytte," siger kædens operationelle chef Henrik Fjordbak til Fagbladet 3F.

"For en virksomhed som vores er det vigtigt, at være fleksibel og give medarbejderne tillæg på tidspunkter, hvor der er mest brug for det. Det kan være en meget tidlig morgenvagt i lufthavnen."

Aftalen mellem parterne kommer til at træde i kraft 1. januar 2014, og fremtidige Joe & the Juice-forretninger i Danmark kommer også til at høre under aftalen.

/ritzau/