Optakt: I morgen lander nyt regnskab fra Bavarian Nordic – men venter der først store nyheder til september?

386015_16_9_large_509.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. aug 2019 KL.19:27
Morgendagens regnskab fra den danske biotek-virksomhed bliver offentliggjort i morgen. Spørgsmålet er, om regnskabet vil bringe noget nyt, eller om det blot er et uinteressant pitstop på vejen mod de store nyheder.

Trecifret milliontab tilbage i maj med håb for fremtiden

Tilbage i maj offentliggjorde Bavarian et kvartalsregnskab, hvor i biotekselskabet bekendtgjorde, at man regnede med at tabe 360 mio. kr. på driften (ebit) i 2019.

Alligevel var adm. direktør Paul Chaplin optimist, da han talte med Børsen. Specielt på grund af den kommende afgørelse om Bavarians flydende-frosne koppevaccine i USA, der stadig lader vente på sig.

“Den officielle dato for godkendelsen af koppevaccinen ligger i september, og alt går efter planen. Jeg er meget selvsikker på, at vi får den.”

Paul Chaplin har tidligere talt om muligheden for at opjustere forventningerne til året, hvis Bavarian fik den endelige godkendelse. En mulig godkendelse der altså får sin dom i næste måned.


Aktieanalytiker Per Hansen er da også fortrøstningsfuld i forhold til koppevaccinen, selvom aktionærerne ikke skal forvente den helt store jackpot.

“Jeg tror der kommer en positiv afgørelse. Kurseffekten vil, i givet fald, være positiv, men næppe noget som får aktien til at stige meget markant med 25 pct., men dog noget som kan få aktien til at stige omkring 10 pct,” lyder det fra Per Hansen.

Han mener dog, at hvis Bavarian virkelig skal have succes, så skal de helt store projekter lykkes.

“Bavarian har succes med vacciner. For at få forløst det helt store potentiale kræves det fortsat, at de lykkes enten med CV301 (Cancer-vaccine, red.,) RSV eller andre af deres egne projekter.”

“Udfordringen er, at Bavarian Nordic endnu aldrig har fået en af sine egne forskningsprojekter på markedet. Det skaber en vis skepsis, som er afspejlet i aktiekursen,” siger Per Hansen. 

Det store håb

På endnu længere sigt venter Bavarians helt store guldhåb, den såkaldte RSV-vaccine, som potentielt kan skabe en ny milliardforretning.

På nuværende tidspunkt går aktionærerne stadig og venter på, at planen for studiet bliver offentliggjort.

RSV er en virus i luftvejene, og selvom flere har forsøgt, så har ingen endnu kunnet knække koden til en vaccine.

“Vi er en verdensleder på udviklingen af en RSV-vaccine, og som investor bør man være super begejstret for det aktiv, udtalte Paul Chaplin tilbage i maj.”

Per Hansen peger på, at Bavarian ikke er det første selskab, der forsøger sig med en RSV-vaccine, men hvis det lykkes, vil det danske selskab også blive belønnet.

“Alle de selskaber, som har forsøgt sig med RSV eller lignende, har ikke haft succes. Det betyder, at investorerne er naturligt skeptiske mht. om det virker for Bavarian. Til gengæld er markedet meget større, hvis det skulle vise sig, at de får succes og ender med at kunne sende det på markedet om nogle år.

I skyggen af aktiehalveringen


Aktiekursen for Bavarian Nordic er steget 26,1 pct. over de seneste tre måneder. Det skal dog ses i lyset af, at aktien i de seneste år har oplevet en kæmpe nedgang.

Siden sommeren 2017 har Barvarian-aktien oplevet en nedgang på ca. 57 pct. Nedgangen skyldes, at virksomhedens seneste store guldhåb, Prostvac, en cancervaccine mod prostatakræft, måtte opgives.

Paul Chaplin startede i Bavarian Nordic i 1999. I 2014 tog han det sidste trin helt til tops, da han blev adm. direktør.

Aktie: Bavarian Nordic