Olieanalytiker: Nye kontrakter i Nordsøen bliver afgørende for Drilling

395510_16_9_large_69.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
05. feb 2020 KL.10:40

Maersk Drillings første årsregnskab som solo-børsselskab er grundlæggende godkendt.

Men en af de erfarne, norske olieanalytikere, der fast følger sektoren, Magnus Olsvik fra analysehuset Kepler Chevreux, siger også, at han i løbet af 2020 vil holde ekstra kritisk øje med, hvordan det går for Maersk Drilling med at forny især sine kontrakter i Nordsøen.

Nordsøen er et nøgleområde for Maersk Drilling og dens såkaldte jackup-rigs – den type, der står fast på havbunden på store stålben. De er særligt egnede til at arbejde i råt vejr og bore kilometerdybe, komplicerede brønde i den udfordrende undergrund.

"Maersk Drilling er et af meget få selskaber, der kan arbejde i Nordsøen. Men samtidig har de mange rigge, hvis kontrakter i Nordsøen løber ud i løbet af 2020. De bør kunne skaffe nye opgaver i Nordsøen, hvor raterne er attraktive, og det er helt klart noget, jeg vil holde øje med," siger Magnus Olsvik.

Drilling-sektoren er kendetegnet ved en høj grad af gennemsigtighed, fordi selskaber som Maersk Drilling har tradition for løbende at offentliggøre detaljer om sine kontrakter, når de indgås. Derfor kan de fleste kyndige analytikere med et regneark regne sig frem til estimater, der ligger meget tæt på selskabets endelige tal.

Det gjaldt også for både 2019-resultatet på 415 mio. dollar i ebitda-resultat og Drillings lidt forsigtige forudsigelse om et 2020-driftsresultat på mellem 400 og 450 mio. dollar. Magnus Olsvik siger, at "midtertallet" i denne forudsigelse er en spids lavere, end hvad han havde estimeret, men samlet set er tallene "anstændige", lyder det.

"Maersk Drilling er i en fornuftig position sammenlignet med resten af sektoren, og deres samlede kontraktdækning (på 2,1 mia. dollar, red.) er stærk," siger Magnus Olsvik.
Aktie: The Drilling Company of 1972