Ny rekordbetaling til griselandmænd: Prisen på kød den højeste i seks år

386475_16_9_large_115.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
22. aug 2019 KL.14:02

Prisen på svinekød stiger i næste uge og rammer den magiske grænse på 12 kr. pr. kilo, som landmændene leverer til deres slagteri.

Afregningsprisen har ikke været højere oppe i de seneste seks år på nær en måneds tid.

Det oplyser Danish Crown, som netop har offentliggjort noteringen for den kommende uge.

Sammenlignet med afregningsprisen for et år siden er der tale om en stigning på 3,30 kr. pr. kilo, hvilket for en typisk professionel producent af slagtegrise med en årlig produktion af 10.000 stk. svarer til en merindtægt på 2,3 mio. kr. på årsbasis.

De meget omfattende udbrud af afrikansk svinepest i Kina, der er verdens største producent af grisekød, har især i starten af året presset priserne i vejret, og lige før sommerferien fik Danish Crowns landmænd 11,80 kr. pr. kilo. Efter et lille dyk har de seneste tre uger alle budt på prisstigning. 

"Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kr. tidligere, men en afmatning i salget til Kina i særligt juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro," fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, i forbindelse med offentliggørelsen.