Ny DSV Panalpina-koncern bliver verdens fjerdestørste logistikselskab

null

379241_16_9_large_221.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. apr 2019 KL. 9:07
Opdateret 8.46 DSV bliver til DSV Panalpina, og den danske logistikkoncern bliver fremover verdens fjerdestørste logistikselskab med en global omsætning på 118 mia. kr. og 60000 ansatte i 90 lande.

Sådan kan regnestykket gøres op, efter at DSV's langvarige frieri til schweiziske Panalpina henover en travl forhandlingsweekend i Schweiz endelig endte med et ja for topchef Jens Bjørn Andersen og hans tropper.
“Vi er glade og stolte og ydmyge. Vi skaber et forenet selskab, der bliver markant stærkere, end de to selskaber har været hver for sig. Det nye DSV Panalpina vil være verdens nummer to på luftfragt og verdens nummer fire på søfragt,” siger Jens Bjørn Andersen.

DSV betaler 30,5 mia. kr. for Panalpina. Betalingen falder i DSV-aktier, og den aftalte pris betyder, at værdien af Panalpinas aktier sættes til en kurs på 195,8 CHF pr. aktie i det schweiziske selskab.

Fond bliver storaktionær

En helt ny faktor for den hidtidige DSV-ledelse bliver, at man nu får en majoritetsaktionær, nemlig Ernst Göhner-fonden, der har ejet 46 pct. af det hidtidige Panalpina – og som nu bliver 11 procents aktionær i DSV Panalpina.

Fonden er lovet at få et bestyrelsesmedlem indvalgt i det fortsættende selskabs bestyrelse og har også garanteret, at man forbliver som aktionær i to år efter, at handlen endelig er gennemført, hvilket forventes at være sket i sidste kvartal af 2019.

Netop ejerfonden har været en afgørende faktor i spillet omkring DSV's købstilbud, der blev offentligt kendt allerede midt i januar. Ernst Göhner Fonden – men i øvrigt også dele af Panalpinas medarbejdere – har udtrykt betydelig skepsis over for en sammenlægning undervejs. Nu skal integrationen gennemføres under opsyn af en særlig komité, der får ligelig repræsentation af begge selskaber – og skal sikre “en fair behandling af alle medarbejdere,” som det hedder i meddelelsen.

"En god gestus"

“Det er en god gestus over for de hidtidige ejere af Panalpina at gøre det på denne måde. Panalpina repræsenterer 120 års historie. DSV er som selskab et resultat af en lang række opkøb, og historisk har vi gentagne gange tilegnet os både navne, identitet og kultur fra de selskaber, vi har opkøbt,” siger Jens Bjørn Andersen, der også påpeger, at fondens nye rolle i DSV's optik er et meget positivt udfald af sagen:

"Vi glæder os meget over, at Ernst Göhner Fonden har lyst til at være med og ligesom vi virkeligt tror på denne case. Nu er det op til os at leve op til den tillid ved at levere gode resultater og afkast. Samtidig får vi en international kompetence ind i vores bestyrelse," siger topchefen for det kommende DSV Panalpina.