Novo Nordisk-direktør forlader formandspost på KU: Tidligere TV2-topchef stempler ind

392251_16_9_large_457.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
03. dec 2019 KL.13:19
Københavns Universitet (KU) skal have ny bestyrelsesformand. Når året er omme forlader Mads Krogsgaard Thomsen, som er koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, nemlig sin formandspost på universitetet. Ind kommer i stedet Merete Eldrup, der tidligere på året forlod jobbet som topchef i TV2.

Det oplyser universitet i en meddelelse tirsdag. Det er KU's såkaldte udpegningsorgan, der har peget på Merete Eldrup. Formand for organet Christian Grøndahl beskriver Merete Eldrup som en "usædvanlig stærk kandidat". 

"Vi er i udpegningsorganet begejstrede for, at KU med Eldrup får en formand med kompetencer og erfaringer som topleder, der i den grad kommer bestyrelsen, daglig ledelse og i sidste ende universitetet til gavn," udtaler han i meddelelsen. 

Merete Eldrup er 56 år og uddannet cand.polit fra samme universitet, som hun nu skal stå i spidsen for. Derudover har hun haft en lang karriere i centraladministrationen. Hun har bl.a. været vicedirektør og sekretariatschef i henholdsvis Energistyrelsen og Erhvervsministeriet. Derudover har har hun allerede flere bestyrelses- og tillidsposter på sit cv, bl.a. i; Nykredit Holding, Nykredit Realkredit, Realdania, Gyldendahl og Djøf.  

"Jeg ser meget frem til opgaven. Samfundets udvikling hviler i høj grad på universiteternes evne til at uddanne højt kvalificerede kandidater og skabe forskning til gavn for samfundet i bred forstand," siger den nye bestyrelsesformand i meddelelsen. 

Udover at Merete Eldrup træder ind i bestyrelsen er der derudover også tre andre nye navne på plakatten.

Mikkel Bogh, som er direktør for Statens Museum for Kunst, får plads i bestyrelsen. Jan S. Hesthaven, der er dekan på School of Basic Science, École Polytechnique Fédérale de Lausanne, i Schweiz får også et sæde. Sidst men ikke mindst rykker Agnete Raaschou-Nielsen også ind i bestyrelsen. Hun har bl.a. ledelses- og bestyrelseserfaring fra selskaber som Carlsberg og Aalborg Portland.