Nordmænd køber dansk laksekæmpe

301525_16_9_large_478.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. mar 2015 KL. 8:10
En familieejet fiskevirksomhed i Hirtshals med en halv milliard i omsætning og mere end 80 år på bagen har fået norsk ejer.

Køberen er familieejede Sekkingstad fra Norge, som fra 1. maj overtager Skagerak Salmon, der er ejet af Skagerak Holding.

Det fortæller selskaberne ifølge iLaks i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at nordmændene også overtager Skagerak Fiskeeksports bygninger på havnen i Hirtshals.

Planen er at gøre Hirtshals til det helt store brohoved af eksport af norsk laks til det europæiske fastland for Sekkingstad, som vil udvikle en ny terminal for modtagelse, pakning, sortering, nedfrysning og distribution af laks.

"Hirtshals udvikler sig til at blive et stadig vigtigere logistikpunkt for laks fra Norge, specielt fra sydvest Norge. Skagerak Salmon har en topmoderne fabrik og et godt udbygget markedsapparat med et stort potentiale," siger Bård Sekkingstad, adm. direktør i Sekkingstad, ifølge iLaks.

"For os har det været vigtigt at sikre, at Skagerak Salmon A/S fastholder sin position og styrkes til det bedste for selskabets ansatte, kunder og leverandører. Vi er derfor glade for at være nået til enighed med Sekkingstad AS om en aftale, som er god for begge parter," siger Iver Espersen, adm. direktør i Skagerak Holding.

Skagerak Salmon blev stiftet i 1930, der i dag har udviklet sig til en gruppe af virksomheder. Skagerup Salmon omsatte alene i 2013 for 506 mio. kr. - men tabte knap 11 mio. kr.

Adm. direktør Iver Espersen ejer 91 pct. af Skagerak Holding, mens Sigurd og Margit Espersens Familiefond sidder på resten.