Nordmænd køber dansk it-gazelle for 75 mio

null

304865_16_9_large_553.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2015 KL.14:22
Norske Link Mobility Group har haft tegnebogen fremme og køber det danske it-selskab Cool Group, en firefoldig gazelle, der har base i Kolding.

Nordmændene ligger 75 mio. kr. på bordet og overtager Cool Group og tre datterselskaber, som bl.a. består af Cool Sms, der er leverandør af sms-tjenester.

"Det er en spændende proces. Vi har hele tiden kendt til Link, fordi de er en pendant til os, hvis vi snakker det norske marked kontra det danske," siger Søren Sundahl, adm. direktør i Cool Group.

"Og de blev enige med sig selv om, at hvis de skulle godt og solidt ind i Danmark, kunne de ikke komme udenom os," siger han.

Ifølge Link medfører det danske opkøb, at man bliver den største leverandør i Skandinavien af b2b-sms-tjenester.

Fortsætter selvstændigt

Til trods for snart at ændre navn til Link Mobility A/S forbliver selskabet på dansk cvr-nummer, og ud over at Søren Sundahl fortsætter som direktør i selskabet, bliver han også operationschef i Link. 

Cool Sms landede i 2014 et overskud på 9,5 mio. kr. efter skat og et driftsresultat på 12,3 mio. kr. For hele gruppen endte det med et resultat efter skat på 7,3 mio. kr. 

Med opkøbet kommer Link nu til at have aktivitet i Norge, Sverige, de baltiske lande, Finland og Danmark. Derfor sidder selskabet nu tungt på det skandinaviske marked, mener Søren Sundahl.

"Nu vil man arbejde sammen omkring styrken og på den måde servicere kunderne med de forskellige produkter, der ligger. Den synergi smelter sammen, og vi byder meget ind på den tekniske del, hvor Link er gode til at kæde tingene sammen," siger han.

Handlen venter i øjeblikket på at blive endelig godkendt af bestyrelsen i Link og forventer at blive lukket 30. juni. Den fulde pris på 75 mio. kr. er opdelt i tre, hvoraf en tredjedel vil blive udbetalt, når handlen er gennemført.