Nordjyske vinkøbmænd tordner frem: Tjener 27 mio kr på et år

390233_16_9_large_527.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
29. okt 2019 KL.14:42
De fleste kan nok genkende lysten til at trække en god flaske rødvin op en fredag aften, når weekenden står for døren.

Men hos nordjyske Rare Wine Holding ApS, der holder til i Vester Hassing lidt uden for Aalborg, vil de hellere lade proppen sidde i flasken og skabe en gevinst på de dyre dråber. Og det er lige præcis, hvad de har gjort.

Selskabet, der gør sig i køb, salg, investering og opbevaring af vin, har netop offentliggjort regnskabet for 2018/19, og her er omsætningen siden seneste regnskab løftet med 68 pct. til 415 mio. kr. I samme periode er resultatet før skat steget med 155 pct. til godt 27 mio. kr.

Og det er da også et meget tilfredsstillende resultat, lyder det fra Anders Børsen, adm. direktør i investeringsdelen Rare Wine Invest ApS. Han ejer 20 pct. af Rare Wine Holding, og de øvrige 80 pct. er ejet af partneren Rasmus Nielsen.

“Det er egentlig bare et udtryk for en virksomhed, der har haft et godt år. Når maskinen er velsmurt og kører godt, så leverer vi et resultat som det her,” siger Anders Børsen.

Han fortæller, at det er den 13 år gamle kerneforretning Rare Wine A/S, som køber ind og sælger vin, der med knap 343 mio. kr. står for den klart største del af den samlede omsætning.

“Og så har vi en investeringsforretning, som for alvor begynder at vise tænder,” siger han med henvisning til det tre år gamle Rare Wine Invest, som har omsat for 72 mio. kr. i det seneste regnskab.

Direktør: Vin er en forsigtig investering

I alt opbevarer koncernen omkring 155.000 flasker vin på et lager i Nordjylland til en samlet værdi på over 330 mio. kr. Det omfatter både selskabernes egne flasker, men også flaskerne ejet af Rare Wine Invests godt 300 private investorer.

Den gennemsnitlige investor hos Rare Wine Invest ejer vin for 600.000 kr. Ofte er det ifølge Anders Børsen investorer, som gerne vil lave en forsigtig investering, der vælger at kaste kærligheden på vin.

“Lige så sexet produktet er, lige så konservativt er det som investering. Det er risikospredning og kapitalbevarelse, der er i fokus, mere end det er jagten på det højest mulige afkast,” forklarer han.

Inden for to år satser Rare Wine Holding på at ramme 750 mio. kr. på toplinjen, og så skal investeringsdelen fylde endnu mere i koncernens samlede omsætning. Men der skal ikke foretages en masse ændringer for at nå målsætningen, siger Anders Børsen.

“Vi tror, at vi har fat i noget af det rigtige, og når man har fat i noget af det rigtige, så skal man ikke altid lave alt muligt om.”

Rare Wine Holding ApS dækker over Rare Wine A/S, Rare Wine Invest ApS og Dansk Toldoplag ApS, der står for opbevaringen af vin.