Nordjysk vindmøllesucces er vokset 6400 pct efter stort sats i familiefirma: "Jeg skulle komme med over 100 mand, som vi ikke havde"

390325_16_9_large_857.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
30. okt 2019 KL.17:39
Som 29-årig blev Dennis Conradsen direktør i familiens virksomhed. Det gav ham idéen til at stifte et nyt selskab, der er blevet en vild vækstkomet. Skagen Blade Technology er netop kåret til den hurtigstvoksende virksomhed i Nordjylland ved gazellekåringen i Musikkens Hus i Aalborg. 

Det var slet ikke planen, at Dennis Conradsen allerede som 29-årig skulle være direktør i sin fars livsværk, men en pludselig direktørfyring i sommeren 2013 havde sat skub i tidsplanen.

Efter bare nogle få måneder i spidsen for den nordjyske familievirksomhed Skagen Sandblæseri & Skibsservice, der bl.a. sælger dele til vindmøller og overfladebehandler vinger, besluttede han sig for at tage en chance med firmaet.

Virksomheden havde i flere år været en god forretning for familien bag, men Dennis Conradsen ville udvide forretningen som en af sine første opgaver.

Derfor skrev han under på en stor kontrakt med en kunde, der ville have firmaet til at reparere en række vindmøller, selvom selskabet aldrig tidligere havde gjort det.

“Inden vi fik set os om, havde jeg fået sagt ja til aftalen. Jeg skulle komme med over 100 mand, som vi ikke havde, og vi kunne heller ikke bruge den fabrik, vi plejede at bruge, fordi de slet ikke havde kapacitet til det.
Så vi fik travlt,” siger Dennis Conradsen.

Ordren i familiens firma gik så godt, at Dennis Conradsen i oktober 2014 stiftede sit eget firma, Skagen Blade Technology, som udelukkende har bygget forretningen op om netop at reparere vindmøller.

Vil fordoble omsætningen

Siden er salget eksploderet i Skagen Blade Technology, der udover Dennis Conradsen også er ejet af hans far og hans bror.

Alene i firmaets første fire leveår har virksomheden haft en vækst på knap 6400 pct. i bruttofortjenesten.

Det gør Skagen Blade Technology til en af landets hurtigstvoksende virksomheder og gazellevinder i Nordjylland.

“Det viser jo bare, at vi har ramt noget, som vi er dygtige til. Vi kan bruge vores erfaringer til noget, og vi har en masse dygtige medarbejdere og gode kunder, der stoler gensidigt på hinanden,” siger Dennis Conradsen, der mener, at kundeforholdet er blandt de vigtigste årsager til, at firmaet har fået succes.

Sidste år tjente Skagen Blade Technology 6,3 mio. kr. efter skat mod 1,9 mio. kr. året før.

Også bruttofortjenesten er vokset stødt og nåede i 2018 rekordhøje 54,5 mio. kr.

Men der stopper væksten ikke, hvis det står til Dennis Conradsen.

Han forventer, at resultaterne vil blive endnu bedre i 2019, og at Skagen Blade Technology er dobbelt så stor om fem år.

“Til den tid har vi formentligt både fordoblet omsætningen og resultatet. Det er et forsigtigt gæt. Det skal vi simpelthen,” siger Dennis Conradsen.

Har åbnet et kontor i USA

Tidligere i år åbnede firmaet sin første afdeling i USA som et led i en satsning på at lande flere udenlandske kontrakter.

I øjeblikket har Skagen Blade Technology bl.a. en større opgave i Australien, og ifølge direktøren er det nødvendigt at kigge mod udlandet.

“Der er bare meget mere konkurrence om at reparere vindmøller i Danmark i forhold til kontrakter om at lave overfladebehandling på vindmøller, så det er et vigtigt område,” siger han.

Direktørens arbejde på kontoret, der ligger godt gemt væk på 2. sal i en bygning midt i Frederikshavns gågade, kræver hver uge ca. 60 arbejdstimer for ham.

Selv mener Dennis Conradsen, at den tæt på tilfældige opstart, hvor han pludseligt fik roret i sin fars virksomhed og dernæst stiftede sit eget selskab, har haft stor betydning for hans lederstil.

“Det har lært mig, at jeg altid skal prøve at tænke i løsninger. Jeg skal turde lægge tingene fra mig og give ansvaret videre til nogle, der kan køre tingene i mål, så jeg kan bevare overblikket,” siger han.

Selvom han selv står i spidsen for forretningen, tager han ofte stadig sin far Ole Conradsen med på råd. Det er bl.a. også derfor, at selskabet ikke har en bestyrelse.

“Men jeg er ved at få overtalt den gamle til, at vi skal have et advisory board. Det lyder lidt mindre voldsomt,” siger han.

tobo@borsen.dk