Nordjysk nichevirksomhed vinder million-ordre i Chile

313972_16_9_large_15.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
04. nov 2015 KL.12:48

Fra september i år og indtil marts 2016 kan et hold på seks ansatte hos den nordjyske nicevirksomhed Polyteknik betragte Chile som deres andet hjem. 

Polyteknik, der er specialiseret i at producere vakuumanlæg til at påføre ekstremt tynde lag på givne emner, har nemlig vundet en ordre på 10 millioner kroner over amerikanske og tyske konkurrenter på udstyr til det Europæiske Syd Observatorium (ESO).

Det sker, efter at ESO har testet forskellige virksomheders formåen under mindre ordre, som optakt til den store renoveringsopgave.

"Vores engagement, tekniske kompetencer og fleksibilitet tror jeg, har været afgørende for, at ordren er tilfaldet os. Opgaven ligger præcis i vores kerneforretning," siger en stolt Jens William Larsen, der er adm. direktør i Polyteknik.

Observatoriet, der drives af 15 europæiske lande, ligger i Atacama-ørkenen i det nordlige Chile, og er den førende videnskabelige og teknologiske organisation inden for astronomi. 

Chile-ordre kan åbne døre

Ordren betyder, at Polyteknik, der har hjemme i Østervrå nord for Aalborg, skal levere udstyr til opgradering af det 15 år gamle coatinganlæg, som ESO bruger til at lægge nye spejloverflader på deres fire såkaldt VLT-teleskoper, Very Large Telescopes. 

Det indebærer blandt andet nye styringsystemer og nye kølevandssystemer. 

Udstyret skal produceres i Østervrå og installeres og testes i Chile af et hold på seks mand, der skal rejse til Chile hver 14. dag. 

"Opgaven giver os mulighed for at vise, at vi kan løfte en stor logistisk opgave. Derudover er ESO anerkendt forskningsmæssigt og for at stille høje tekniske krav. I vores branche giver det en super international og teknisk reference, vi kan bruge til at åbne døre til større virksomheder" siger Jens William Larsen.

Særligt håber han, at Chile-ordren kan åbne døre for Polyteknik til private virksomheder i energisektoren, der har anlæg i samme størrelse som ESO. 

Polyteknik har solgt maskiner til hele Europa, Rusland, Brasilien og Hong Kong, og er vant til at håndtere ordrer på op til 5 mio. kr.

"Vi er glade for at passere en milepæl. Vores mål var at nå over én mio. euro, og det har vi nået nu," siger Jens William Larsen