NNIT-chef skuffet efter nyt regnskab: Lancerer spareplan og fyringsrunde

385957_16_9_large_969.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. aug 2019 KL.20:10

Den danske it-virksomhed NNIT har tirsdag aften afleveret regnskab for andet kvartal, og det er ikke opmuntrende læsning for aktionærer. 

Omsætningen i andet kvartal falder til 740 mio. kr. mod 753 mio. kr. samme kvartal sidste år. 

Værre ser det ud med driftsresultatet, der lander på 44 mio. kr., hvor det var 75 mio. kr. samme periode i 2018. 

Nettooverskuddet for andet kvartal ligger på 34 mio. kr. mod 57 mio. kr. sidste år

Til trods for en stigning i nettoomsætningen på 2,9 pct for årets første seks måneder kalder topchef Per Kogut regnskabet for “meget skuffende”. 

“Resultatet for de første seks måneder af 2019 er meget skuffende og skyldes i overvejende grad et fald i nettoomsætning og overskudsgrad relateret til Novo Nordisk-koncernen,” udtaler topchefen. 

It-virksomheden rapporterer om et fald i omsætningen fra Novo Nordisk på 16 pct.

NNIT, der udspringer af Novo Nordisk, har længe været afhængige af at gøre forretninger med moderselskabet, og derfor rammer en mindre ordreindgang fra Novo-koncernen hårdt over hele linjen. 

Varsler spareplan

Per Kogut varsler derfor i samme ombæring en spareplan i forsøget på at vende skuden og ifølge Ritzau Finans betyder det bl.a. nedlæggelse af 250 stillinger. 

“For at imødegå disse udfordringer, har vi påbegyndt en forretnings- og omstruktureringsplan med besparelser på DKK 150m i 2020 og minimum DKK 200m i 2021,” udtaler han i meddelelsen og fortsætter: 

“Samtidig har vi fordoblet vores forretning inden for international life sciences til attraktive overskudsgrader. At vokse omsætning gennem life sciences forbliver et nøgleelement i vores strategi, og vi vil fortsat kombinere en stærk organisk vækst med opkøb. De succesfulde opkøb af SCALES, Valiance og HGP har bekræftet relevansen af strategiske opkøb, der styrker vores kernekompetencer.” 

Dropper langsigtede mål

Ifølge Ritzau Finans står NNIT til at tabe en række af deres store kunder i løbet af de kommende år. Det drejer sig ifølge mediet om en vedligeholdelse- og driftaftale med Novo Nordisk, en aftale med DSB og en med Pandora. 

De langsigtede målsætninger er derfor skrinlagt for nuværende. 

“NNIT vil ikke offentliggøre langsigtede finansielle målsætninger primært grundet usikkerhed om salget til Novo Nordisk-koncernen, tabt forretning på enkelte nøglekunder samt implementeringen af forretnings- og omstruktureringsplanen,” fremgår det af meddelelsen. 

NNIT sænker sine forventninger til omsætningsvæksten i 2019 “et mindre etcifret niveau” mod tidligere 3 til 6 pct. i faste valutakurser, oplyser virksomheden yderligere.