Netbutikker forventer at slå Black Friday-rekord: Mobilepay-betalinger er vokset med 81 pct i nat

392055_16_9_large_405.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
29. nov 2019 KL. 9:44
Allerede seks timer efter, at årets største handelsdag Black Friday blev skudt i gang natten til fredag, tegner det sig ifølge betalingsappen Mobilepay til en rekordstor omsætning gennem appen.

Fra midnat er antallet af Mobilepay-betalinger på netbutikker vokset med 81 pct. til 42.000 transaktioner mod 23.000 transaktioner på samme tidspunkt sidste år, skriver Mobilepay i en meddelelse.

Hvis udviklingen fortsætter, forventer Mobilepay, at der i løbet af Black Friday vil blive foretaget omkring en halv mio. transaktioner med betalingsappen.

“Dagen er startet på rekordhøjt niveau for MobilePay Online, nemlig en omsætningsvækst på omkring 80 pct. sammenlignet med sidste år, som også var i massiv rekord,” siger Torben Gamst, direktør i MobilePay Danmark, i meddelelsen.

Sidste år nåede Mobilepay Online ca. 220 mio. kr. i omsætning i løbet af Black Friday, men i år forventer betalingstjenesten at nå over 300 mio. kr. 

I løbet af de første seks timer efter midnat har danskerne købt for ca. 33 mio. kr. på nettet via Mobilepay.

Butikker tyvstarter

En stor del af landets største butikskæder og webshops har i år udvidet det amerikanske udsalgskoncept, så det løber over flere dage eller hele ugen.

Ifølge Mobilepay kan tyvstarten også måles i omsætningstallene, hvor forbrugerne sendte i alt 70 mio. kr. gennem appen og videre til netbutikker i tidsrummet fra kl. 18.00 torsdag til midnat.

Torben Gamst vurderer, at det tyder på, at de danske forbrugere kommer til at købe rekordmeget ind i løbet af fredagen.

“Fortsætter Black Friday på samme måde kan MobilePay Online ende pænt over 300 millioner kroner. Hvis MobilePay Online er en retningspil for hele Black Friday, tyder meget på, at vi bevæger os mod en Danmarkshistorisk handelsdag,” udtaler han.

Også hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) forventer adm. direktør Niels Ralund, at Black Friday i år kan slå rekorden for omsætning i de danske netbutikker.

“Langt de fleste ligger over budget og markant over omsætningen sidste år, så hvis vi holder tempoet, slår vi rekorden for største salgsdag nogensinde," siger Niels Ralund i en pressemeddelelse.

Ifølge FDIH har også Dibs, som håndterer betalingerne med dankort, frem til kl. 8.00 fredag morgen oplevet en vækst på 10 pct. sammenlignet med sidste år.

Sidste år blev der samlet solgt for 1,94 mia. kr. på dankort i løbet af Black Friday. Den største handelsdag nogensinde i Danmark - målt på salget via dankort - var på Black Friday i 2017, hvor der blev handlet for ca. 2,2 mia. kr. med dankort.