Nazi-Goebbels’ børnebørn milliardærer på BMW-aktier

250613_16_9_large_921.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
28. jan 2013 KL.21:25

Quandt-familien, der er storaktionærer i den tyske bilproducent BMW, har aner til den tidligere tyske nazist og propagandaminister Joseph Goebbels.

Det skriver Bloomberg News.

Tilbage i 1945 blev den dengang 23-årige Harald Quandt, der var officer i det tyske luftvåben Luftwaffe, holdt fanget af briterne, da han modtog nyheden om, at hans mor, Magda Goebbels, og stedfaderen Joseph Goebbels havde taget først deres seks børns og siden deres egne liv med giftpiller.

I 1947 blev han løsladt, og da faderen døde syv år senere overtog han sammen med halvbroderen Herbert et industri-imperium.

Harald Quandt koncentrerede sig særligt om våbenindustrien, men deres formue voksede for alvor i kraft af aktieopkøb i de tyske bilproducenter BMW og Daimler.

Børnebørn milliardærer i dag

Begge brødre er afgået ved døden for årtier siden, men Herberts enke, 86-årige Johanna Quandt, og to børn, Susanne Klatten og Stefan Quandt, sidder i dag som storaktionærer i BMW.

Efterkommerne af Harald, de fire døtre Katarina, Gabriele, Anette-Angelika og Colleen-Bettina har holdt noget lavere profil. De har dog stadig betragtelige summer på kontoen.

Således arvede de fire søstre 1,5 mia. D-mark, svarende til 4,2 mia. kr., i 1978, da moderen Inge døde, fremgår det af bogen "Quandt-familien". Ifølge Fritz Becker, direktør for familiens selskaber, har søstrene gennemsnitlig fået et afkast på 7 pct. årligt siden overtagelsen af formuen.

Det svarer til et afkast på 294 mio. kr. årligt.