Milliardoverskud i Dong Energy

null

303179_16_9_large_547.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
28. apr 2015 KL. 9:54
Børskandidaten Dong Energy fortsætter den stærke stil i det første kvartal af 2015.

Omsætningen falder godt nok en smule til 19,3 mia. kr. fra 20,2 mia. kr. i første kvartal sidste år, men driftsindtjeningen før skat, renter, af- og nedskrivninger (ebitda) ser fortsat pæn ud.

I første kvartal runder den akkurat 6 mia. kr., hvilket godt nok er en mindre tilbagegang fra sidste år, hvor driftsindtjeningen var 6,3 mia. kr. - godt båret af et stort frasalg af en vindpark i Storbritannien.

Bundlinjen lander på 1,7 mia. kr. mod 1,6 mia. kr. i første kvartal sidste år.

Tjener tykt på forsikring

Trods en smule tilbagegang i omsætning og ebitda er adm. direktør Henrik Poulsen tilfreds.

Han hæfter sig ved, at Dong har formået at fastholde ebitda, selvom det sidste år var drevet af markant højere priser på olie og gas samt en stor frasalgsgevinst.

"Dette var primært drevet af en fortsat høj og effektiv produktion fra olie- og gasfelter såvel som havvindparker," siger Henrik Poulsen, som samtidig fremhæver to forsikringserstatninger på knap 800 mio. kr. i første kvartal.

Trods et ebitda over 6 mia. kr. fastholder Henrik Poulsen forventninger til hele året på 15,5 til 17,5 mia. kr.

Dermed skal tempoet i indtjeningen falde markant over de kommende kvartaler.

Kraftværker fylder meget lidt

Da Dong Energy for tre måneder siden præsenterede årsregnskabet for 2014, var det med et underskud på 5,3 mia. kr. efter en olie-nedskrivning på 6,6 mia. kr.

I tallene for første kvartal tegner olie- og gasforretningen Exploration & Production for 59 pct. af driftsindtjeningen, vinddivisionen Wind Power for 32 pct., mens kraftværksforretningen Thermal Power tegner sig for beskedne 4 pct.

De resterende 5 pct. kommer fra divisionen Customers & Markets, som handler med og distribuerer energi.