Mikkeller-boss om restaurantkædes genoprejsning ovenpå konkurs: "Det er at stå og grine kreditorerne op i hovedet"

389693_16_9_large_66.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. okt 2019 KL.14:43
Det er faldet indehaver af bryggeriet Mikkeller, Mikkel Bjerg Borgsø, for brystet, at restaurantkæden LêLê har valgt at begære sit eget selskab konkurs for kort efter at lade aktiviteterne fortsætte i et nyoprettet selskab. 

På det sociale medie Facebook sætter øliværksætteren spørgsmålstegn ved, “om det ikke bare er en måde at tage røven totalt på sine kreditorer”.


Statusopdateringen kommer efter, at direktøren for LêLê, Dan Bång, overfor B.T. kaldte hele situationen for en positiv historie. Især den udtalelse har Mikkel Bjerg Borgsø ikke meget tilovers for. 

“Jeg synes, det er ekstremt arrogant at skrive, at det er en positiv historie. Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet,” siger Mikkel Bjerg Borgsø. 

“Jeg blander mig, fordi jeg simpelthen synes, det er for dårligt. Folk skal ikke tro, at det er kutyme i vores branche at opføre sig på den måde, og jeg vil gerne melde ud, at jeg aldrig kunne finde på at opføre mig sådan,” siger han videre. 

Hvad ville du selv have gjort?

“Jeg ville bare have ladet det gå konkurs. Jeg synes, man skal tage ansvar for sine egne handlinger. LêLê-familien har startet noget godt for mange år siden, og nu går det åbenbart ikke så godt længere, og så synes jeg bare, at man skulle have ladet det gå konkurs og lade det være det,” lyder det fra Mikkeller-indehaveren. 

Begærede sig selv konkurs efter milliontab

Torsdag kunne B.T. berette, at restaurantkæden LêLê er gået konkurs i kølvandet på millionunderskud, men at kæden har ladet aktiviteterne køre videre i et nyt selskab. 

Overfor Børsen bekræfter Skifteretten, at de 14. oktober modtog en konkursbegæring fra LêLê.

Piya Mukherjee er udpeget som kurator for selskabet, der nu har skiftet navn til Anpartsselskabet af 14. oktober 2019.

“Vi har ladet aktiviteterne i det gamle selskab videreføres til et nyt. Det er business as usual. Det er samme koncept og samme medarbejdere,” sagde direktøren for LêLê, Dan Bång, til B.T.

LêLê er stiftet af Ahn Lê, der har medvirket i en stribe af madprogrammer på tv.

De seneste år har hendes kæde udvidet med flere restauranter, men de økonomiske resultater er dog ikke fulgt med.

Sidste år lød underskuddet i LêLê på 2,6 mio. kr., mens egenkapitalen var negativ med 2,9 mio. kr. 

“Det kom til at fremstå arrogant”

Ifølge Dan Bång selv var det ikke meningen at fremstå arrogant overfor dem, der kommer til at tabe penge på konkursen.

“Det kom til at fremstå arrogant, men det var ikke det, der var meningen med det. Jeg kan godt se, at det fremstår arrogant at kalde det en positiv historie, men jeg mente bare, at det trods alt er positivt, at medarbejderne får lov til at beholde deres arbejde,” siger Dan Bång. 

“Det havde slet ikke haft nogen værdi, hvis vi havde ladet det gå konkurs og ikke havde lavet en virksomhedsoverdragelse,” siger han videre. 

Dan Bång kan godt forstå, at konkursmanøvren vækker harme blandt nogle. 

“Det er også derfor, at alle er kede af den her situation, men man skal også kigge tilbage. Vi har været i gang siden 2003, så det er ikke fordi, der er tale om en nystartet virksomhed, som åbner op den ene dag og lukker ned den næste. Sådan er det jo slet ikke,” lyder det fra Dan Bång.