Medie: Uro i toppen af Facebook – to chefer går på grund Zuckerberg

369502_16_9_large_396.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
25. sep 2018 KL.11:00
Mark Zuckerberg, Facbook-topchef og grundlægger, blander sig for meget i den daglige drift af Instagram og hvordan selskabet skal udvikle sig. Derfor forlader de to Instagram-chefer Kevin Systrom og Mike Krieger nu det sociale medie.

Det skriver Bloomberg, der har talt med folk, der kender til den seneste ballade blandt cheferne i det sociale medie.

I 2012 købte Facebook billedappen Instagram. Med i købet var Kevin Systrom og Mike Krieger, der grundlagde den populære app, der lader folk dele billeder med deres mobiltelefoner.

Men efter seks år i Facebook-folden forlader de to Instagram-grundlæggere nu selskabet. Angiveligt fordi Mark Zuckerberg blander sig for meget i, hvilken retning Instagram skal bevæge sig.

Bloomberg fortæller, at Mark Zuckerberg er blevet mere afhængig af Instgram for at være sikker på, at Facebook fortsat vil vokse, og derfor skal billed-appen være en division i selve Facebook frem for en selvstændig enhed.

New York Times kunne sent mandag aften amerikansk tid fortælle, at de to tidligere chefer forlader Facebook-koncernen.

I en meddelelse har de to grundlæggere fortalt, at de holder fri for at udforske deres nysgerrighed og kreativitet. 

“Og så er vi klar til det næste kapitel,” lyder det ifølge Kevin Systrom og Mike Krieger, skriver New York Times.

Zuckerberg: Instagram vokser hurtigere på grund af os

Facebook har det seneste år været plaget af skandaler om både falske brugere og nyheder, indblanding i det amerikanske valg og videregivelse af private oplysninger. 

Til gengæld er Instagram gået nogenlunde fri af skandalerne, skriver Bloomberg News. Mediet nævner samtidig, at Mark Zuckerberg på et conference call skulle have sagt, at Instagram vokser dobbelt så hurtigt på grund af Facebook, end billeddelings-appen kunne have gjort på egen hånd.

Det er ikke mere end et par uger siden, at den adm. direktør i Instagram blev installeret på posten som chef for global udvikling hos Facebook.

I april tog to andre chefer deres gode tøj og gik. Brian Acton og Jan Konum grundlagde besked-tjenesten Whatsapp, der siden hen blev købt af Facebook. Men uenigheder med Mark Zuckerberg om Whatsapps forretningsmodel betød, at de to grundlæggere sagde stop og forlod Facebook. 

Siden nytår er Facebook-aktien faldet med 6,3 pct.