Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

378872_16_9_large_807.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. mar 2019 KL. 9:52
Udlejeren af stilladser, lifte og maskiner GSV Materieludlejning får godkendt købet af konkurrenten Ramirent, som vil få omsætningen i det kapitalfondsejede selskab til at krydse 1 mia. kr., og dermed kan selskabet være et skridt nærmere en børsnotering. 

Konkurrencestyrelsen godkendte tidligere på ugen GSV's køb af Ramirents danske forretning, og dermed er materieludlejerens fjerde opkøb på fire år en realitet. 

Opkøbet, som har kostet GSV Materieludlejning 245 mio. kr., skal være med til at sikre selskabet en bredere dækning af markedet for udlejning af materiel til industri og servicevirksomheder, især inden for bygge og anlæg samt det offentlige.

"Vi kan med opkøbet tilbyde et bredere og dybere produktsortiment til vores kunder. Derfor passer opkøbet perfekt ind i vores plan," sagde adm. direktør i GSV, Dan Olesen Vorsholt, i december i forbindelse med offentliggørelsen af købet. 

Med opkøbet af Ramirent når GSV en størrelse, hvor omsætningen runder 1,1 mia. kr. 

Ramirent havde i 2017 en omsætning på 305 mio. kr., mens GSV i samme periode landede 844 mio. kr.  

Driftsindtjeningen(ebitda) endte i 2017 på 280 mio. kr. 

Markedet for materieludlejning til industri og byggeri er i Danmark særdeles fragmenteret med over 200 udlejere, hvoraf GSV Materieludlejning er markedets største spiller. 

Flirter med børsnotering

I september sidste år fortalte Dan Olesen Vorsholt, at selskabet er ved at gøre klar til en børsnotering indenfor 9-12 måneder.

"Vi er godt i gang med at ændre vores rapportering, interne processer og vores måde at aflægge regnskab på, så vi bliver klar til at gå på børsen," lød det fra Dan Olesen Vorsholt.

"Vi skal bruge 9-12 måneder, før vi er 100 pct. klar som virksomhed."

Catacap købte i 2015 GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel og lagde de to virksomheder sammen. 

Købet var den fjerde investering for Catacap, der så dagens lys i 2013. Catacap ejer også virksomhederne TP Aerospace og Rekom, som kapitalfonden købte en majoritetsandel i sidste år for et trecifret millionbeløb. 

I forbindelse med opkøbet i december ville hverken Dan Vorsholt eller Catacap gå i nærmere detaljer omkring, hvad opkøbet af Ramirent betyder for planerne om en børsnotering. 

"Mit fokus ligger på driften i selskabet og integrationen af de to virksomheder på den helt rigtige måde. Jeg har den holdning, at vi har så stærkt et selskab, at uanset om det er Catacap, en børsnotering eller en anden ejer, så har vi et fantastisk setup. Så jeg holder fokus på forretningen," sagde Dan Olesen Vorsholt i december.

Vores exit ligger ud i fremtiden. Lige nu er det vigtigste, at vi har lavet et godt opkøb til virksomheden, der selvfølgelig skal integreres, så det bliver en sammenlagt virksomhed," lød det fra partner i Catacap og næstformand i GSV's bestyrelse, Peter Ryttergaard."

"Vi har ikke travlt. GSV gør det godt og har masser af potentiale."