Lundbeck-strejke rammer produktion i Valby

null

304876_16_9_large_604.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2015 KL.11:13
En ulovlig arbejdsnedlæggelse har ramt medicinalkoncernen Lundbeck i Valby, hvor den nye topchef Kåre Schultz netop har sat sig i stolen.

Knap 150 produktionsmedarbejdere på selskabets pakkeri- og tabletafdeling, sterilafdelingen samt lagre, hvor 3F er organiseret, er utilfredse med lønnen, som ledelsen har tilbudt, og har siden torsdag nedlagt arbejdet.

”Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som er sat i værk, fordi 3F’erne ikke er tilfredse med det løntilbud, der er blevet givet, til trods for, at det på et organisationsmøde blev aftalt, at det var det, man gik efter,” siger Jan Helleskov, tillidsrepræsentant for 3F’erne i Lundbecks produktion i Valby.

Torsdag morgen i sidste uge indkaldte medarbejderne til fagligt møde og valgte derefter en ulovlig arbejdsnedlæggelse.

Svært at gennemskue

Lundbeck har tilbudt produktionsfolkene en løn, som skal fordeles via en rammeaftale, som medarbejderne finder urimelig.

Lønstigningen vil være på 1,5 pct., men ud af de 1,5 pct. er man kun garanteret 0,7 pct., og resten indgår i et fordelingssystem, som ingen er tilfredse med eller kan gennemskue, påpeger Jan Helleskov.

”Da jeg meldte det ud til gutterne efter organisationsmødet, så valgte de at nedlægge arbejdet dagen efter,” siger Jan Helleskov.

Han har sammen med 3F opfordret medarbejderne til at gå i arbejde, men det ville de ikke og krævede i stedet en forhandling med ledelsen i Lundbeck.

”Ledelsen ønskede ikke at forhandle, da den mente, at hvad der var aftalt på organisationsmødet var gældende. Det er det også i forhold til reglerne, men det var folkene ikke tilfredse med, og derfor er de blevet ved med den ulovlige arbejdsnedlæggelse,” siger Jan Helleskov.

Indbragt ved arbejdsretten

Hos Lundbeck bekræfter pressechef Mads Kronborg forløbet og tilføjer, at ledelsen har pålagt medarbejderne at genoptage arbejdet, og har siden via Dansk Arbejdsgiverforening indbragt sagen for arbejdsretten.

”Vi venter på, at sagen bliver behandlet i arbejdsretten, og jeg ved, at ledelsen i Lundbeck har taget initiativ til det, men vi har ikke fået noget tidspunkt endnu,” siger Jan Helleskov.

Ifølge Mads Kronborg har Lundbeck endnu ikke helt overblik over, hvordan det rammer forretningen.

”Men det er da klart, at der er nogle ting, som står stille herude,” siger Mads Kronborg.

Ifølge Jan Helleskov vil kollegerne ikke genoptage arbejdet, før arbejdsretten har behandlet sagen.