Lille revisor-gigant vil hugge hele rådgiver-hold fra rivaler

374164_16_9_large_427.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. dec 2018 KL.12:39

I revisorbranchen har man altid talt om ”The Big 4” – forstået som de fire gigantiske, globale revisionshuse PWC, Deloitte, E&Y og KPMG - der dominerer hele markedet og sidder tungt på de store, attraktive kunder.

Sådan er det egentlig også i Danmark. Men der er bare den vigtige tilføjelse, at en af de traditionelle "Big 4" mistede det meste af sit danske fodfæste, da det daværende KPMG i 2013 blev fusioneret ind i E&Y.

Det skabte pludselig en situation, hvor det lidt mindre revisionshus BDO kom med i firer-fører-feltet. BDO har evnet at forsvare sin position som "den lille gigant" i den danske del af branchen.

Et endnu ikke offentliggjort regnskab viser, at BDO med hovedsæde i Aarhus og i alt 31 danske kontorer for første gang har rundet milliarden i omsætning og tjente 71 mio. kr. før skat i 2017/1018.

Men der skal mere til, erklærer adm. direktør Stig Holst Hartwig. BDO vil gerne spille en aktiv rolle i yderligere konsolidering af rådgiverbranchen og har appetit på at opkøbe flere virksomheder.

Men det er ikke det eneste våben i vækst-krigen:

”Medarbejdere og kompetencer er afgørende for væksten i vores branche. Derfor vil vi også gå målrettet efter at rekruttere ikke bare enkeltmedarbejdere, men hele hold af specialister inden for udvalgte rådgivningsområder,” siger Stig Holst Hartwig.

Opgør med overarbejds-kultur


Revisionsbranchen har ry for en arbejdskultur, der grænser til egentlig arbejdsnarkomani. Og det er mere skidt end godt, mener BDOs topchef:

"De mange overarbejdstimer sender ganske mange unge revisorer og rådgivere på flugt væk fra den branche, de ellers har uddannet sig til gennem mange år," vurderer Stig Holst Hartwig.

Især millennial-generationen insisterer på en bedre balance mellem arbejde og fritid end tidligere generationer af revisorer og rådgivere.

Derfor prøver BDO at gøre op med den over-arbejdsivrige kultur – og kan fremvise gode resultater i målinger af medarbejdertilfredsheden blandt de 1221 ansatte.

”Vi oplever, at vi faktisk kan tiltrække hele teams, der arbejder godt sammen og har stærke rådgiverkompetencer – men som er utilfredse med arbejdsforholdene de steder, hvor de hidtil har siddet. Vi vil gerne være i dialog med den slags talenter, og vi har egne rekrutteringsfolk til at sikre, at vi kan finde dem,” siger Stig Holst Hartwig.

BDO har traditionelt været førende på revisionsarbejde for kommuner og regioner. Herudover er fokusområderne privat revision, skat og moms, corporate finance og rådgivning. Og i rådgivningsområdet er det især de helt moderne discipliner med it, digitalisering, cyber security og robotteknologi, BDO satser på.

Revisionshuset vakte fornylig opsigt med landsdækkende annoncer, hvor selskabet tilbød at opsætte komplette whistleblowerordninger for sine kunder, affødt af den aktuelle erhvervsdebat.