Lego bygger fabrik i Kina

254220_16_9_large_363.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. mar 2013 KL.11:34
Lego bygger ny fabrik i Kina, oplyser koncernen. Fabrikken skal stå klar i 2017 og skal beskæftige 2000 ansatte i byen Jiaxing i Kina.

Byggeriet af fabrikken begynder i 2014, og det er planen, at den skal forsyne det voksende marked i Asien.

"Det er vores strategi at have produktionen tæt ved vores kernemarkeder, så vi sikrer korte leveringstider," siger direktør i Lego Bali Padda.

Til salg i Asien

Baseret på de nuværende forventninger til den fremtidige vækst vil fabrikken være i stand til at producere omkring 70-80 procent af alle Legos produkter, der sælges i Asien i 2017.

"Alle produkter, der bliver produceret i Kina, vil blive solgt i Asien," oplyser Lego.

Lego Koncernens salg i Asien er vokset med mere end 50 procent årligt de seneste år.

Lego Koncernen driver i dag ikke egne produktionsanlæg i Kina, men med den nye fabrik, der kommer til at omfatte støberi, dekoration og pakkeri, vil virksomheden have en base, der kan understøtte den fremtidige vækst i Asien.

Nedlægger danske stillinger

Lego er netop kommet ud med et overskud på 7,6 milliarder kroner.

I løbet af de næste to et halvt år forventes det, at der nedlægges 380 stillinger i Billund. Fremover vil der ikke længere blive dekoreret legoklodser eller pakket legoæsker i Billund.

Og fra sommeren 2015 vil alle klodser blive malet og pakket på Legos fabrikker i Tjekkiet, Ungarn og Mexico, der sælger klodser til det hurtigt voksende amerikanske marked.

Jiaxing har fem millioner indbyggere og er blandt andet valgt, fordi byen ligger tæt på Legos distributionscenter.

/ritzau/