København i top 10 over verdens bedste byer at bo i

Virksomheder
Eksklusivt for kunder
04. sep 2019 KL.14:41
I en opgørelse over de bedste beboelige byer i verden bliver København tildelt en 9. plads, og er således den eneste europæiske by i top 10 udover Wien, der løber med førstepladsen.

Det skriver The Economist Intelligence Unit i deres årlige Global Liveability Index-rapport.

Researchgruppen, der står bag rapporten, vurderer 140 byer i hele verden på baggrund af 30 kriterier, som deles op i 5 kategorier. De 5 kategorier er uddannelse, kultur og miljø, infrastruktur, stabilitet og sundhed.

I rapporten gives der mellem 1 og 100 point i hver kategori, og her kan København bryste sig af at score 100 point i både uddannelse og infrastruktur.

I de resterende tre kategorier får hovedstaden omkring 95 point. Samlet set giver det en score på 96,8 og en placering mellem Tokyo og den australske by Adelaide.

Tildelingen af point i rapporten sker på baggrund af researchgruppens egne landeeksperter sammen med en korrespondent, der er bosat i de enkelte byer.

Melbourne har været nummer 1 på listen syv år i træk, men måtte i år se sig slået af Wien, der altså¨topper listen over de bedst beboelige byer i verden.